(RECEPT) Lososova pena s kaviarjem

Zora Štok Zora Štok
31.01.2020 03:26

Tako pripravljena pena iz lososa je ena od jedi s to ribo, kot jih pripravljajo na Norveškem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
/Profimedia

Potrebujemo:

30 dag dimljenega lososa
2 dl kisle smetane
1 žlica kremnega sira
5 dag črnega kaviarja
1 jušna žlica sesekljanega kopra
2 lista želatine
malo vode
sol, poper
malo olja
Želatino namočimo v mrzli vodi. Losos natrgamo na manjše kose in ga skupaj s kislo smetano, soljo, poprom in približno tretjino kopra sesekljamo v multipraktiku. Želatino dobro ožamemo, jo razpustimo v čisto malo vode in vmešamo v zmes lososa in drugih sestavin.
Pravokoten model premažemo z oljem in vanj vlijemo polovico kremne lososove zmesi. Po dolgem naredimo v zmesi vdolbino in jo napolnimo s kaviarjem (poleg črnega lahko uporabimo tudi rdečega ali zmešamo oba), poravnamo in prekrijemo s preostankom kreme. Pustimo v hladilniku, da se pena zgosti in postane čvrsta. Zvrnemo jo iz modela, okrasimo s koprom in potresemo s kaviarjem ter narežemo na rezine.
Te lahko damo na opečen kruh in dodamo rezino sveže kumare, kremo pa lahko nadevamo tudi v kozarce in jo, primerno okrašeno, ponudimo kot hladno predjed ali del hladnega bifeja. Če bomo kremo postregli v kozarcih, jo pripravimo brez želatine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta