(RECEPT) Pečeni kitajski rezanci

Zora Štok Zora Štok
09.02.2020 05:00

​To je samo eden od številnih načinov priprave kitajskih rezancev. Lahko jih pripravimo tudi brez mesa, lahko pa z več vrstami mesa naenkrat (govedina in perutnina na primer). Jed bo še boljša, če dodamo še ostrigino omako.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

40 dag govejega fileja (ali podplečja)
malo ingverja v prahu
30 dag kitajskih jajčnih rezancev
2 rdeča čilija
po ena zelena in rdeča paprika
1 srednje velik por
4 rezine ananasa
2 jušni žlici riževega kisa
1 dl sojine omake
2 jušni žlici medu
2 jušni žlici slivovega vina
0,5 dl sezamovega ali arašidovega olja
Rezance skuhamo po navodilu, pazimo, da se ne prekuhajo, in jih shranimo na toplem. Meso narežemo na tanke trakove in jih premešamo z malo sojine omake in ingverjem. Papriko narežemo na tanke trakove, por dobro očistimo in narežemo na kose. Čili drobno sesekljamo, prej odstranimo semenje. Ananas narežemo na kocke.
V voku ali drugi posodi z debelim dnom segrejemo olje in na visoki vročini hitro prepražimo meso. Vzamemo ga iz posode in shranimo. Dodamo še malo olja in prepražimo sesekljan čili, papriko in por. Po treh minutah dodamo ananas, premešamo in dodamo sojino omako, rižev kis, slivovo vino (ali hoisin omako) in med. Premešamo in po želji dodatno začinimo s sojino omako.
V drugi posodi segrejemo malo olja, in ko je vroče, dodamo dobro odcejene rezance. Prilijemo malo sojine omake in rezance zapečemo. Dodamo meso in zelenjavo, z lesenimi vilicami premešamo in takoj postrežemo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta