27. večernico podelili Špeli Frlic, žirijo letos prepričal roman Bleščivka

PV
15.09.2023 20:46

Špela Frlic je v prvi vrsti izkušena pripovedovalka, ki je s svojim občinstvom v stalnem stiku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Petčlansko žirijo za nagrado večernica je letos prepričal roman Bleščivka, ki prinaša zgodbo o rahlo zmedeni ženski s krokodilom, ki se ji v dežnem nalivu po neumnosti utopi najljubša knjiga (v svoji globini pa knjiga pred mlade bralce dejansko ponese tudi štorijo o tem, kako pomembno je, da v hudih časih delujemo kot skupnost). Nagrado, ki jo na vsakoletnem srečanju slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede skupaj s sodeležniki podeljujemo že od leta 1997, je v Murski Soboti nagrajenki nocoj izročil odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik. "Strahovi in nestrpnosti nas hromijo in onemogočajo kolektivne akcije. Mar ne priznamo otrokom pravice, da si sami zvedavo, radovedno, zagnano, samozavestno ustvarijo njihov svet, v katerem bodo živeli in se imeli dobro? Dajmo. Zato bi bilo dobro, da gremo kdaj v Bleščivko," je dejal ob podelitvi.

Špela Frlic je v prvi vrsti izkušena pripovedovalka, ki je s svojim občinstvom v stalnem stiku. Povrhu je še študiozna in načitana ter s producentskimi sposobnostmi in širino, ki se poglablja. Tudi proces njenega dela in pisanja nakazuje, da odličnost ne pride sama od sebe - in da je treba za dobre reči (in tudi za dobre knjige!) še kako garati.

Več o avtorici preberite v jutrišnjem portretu tedna. Ob prejemu nagrade Špeli Frlic čestitamo tudi v našem uredništvu, večernici pa želimo še mnogo živahnih let.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta