5. Prestopi: Kako smo prišli do sem?

pz
11.06.2021 06:00
Danes premiera koprodukcijske predstave Gregorja Zorca in Mateja Recerja na terasi Čira Čara pred GT22 v sklopu festivala Prestopi
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matej Recer in Gregor Zorc v predstavi Kako smo prišli do sem? 
Andrej Firm

Festival Prestopi se nadaljuje v juniju s predstavo Kako smo prišli do sem? avtorjev Gregorja Zorca in Mateja Recerja, ki bo na sporedu danes in jutri na terasi Čira Čara pred GT22, zadnji junijski konec tedna pa bo na ogled še predstava Jubilej kolektiva En drag ansambel.

Kako smo prišli do sem? je predstava pomenljivega naslova, seme njenega nastanka je vzklilo še pred realnostjo, ki jo doživljamo dandanes, sporočajo iz Momenta. "Takrat si ni bilo nič manj aktualno in smotrno zastavljati prav to isto vprašanje. Tako, kot si ga ne bo v prihodnje, ne glede na to, kakšno realnost si bomo ustvarili. Dajmo ustvarjati takšno, kjer si bomo želeli, potrebovali in cenili drug drugega. Kako smo prišli do sem? je predstava ki gradi na tem," še izpostavljajo.

Gregor Zorc in Matej Recer sta izjemna pripovedovalca zgodb, zato so ju povabili, da združita moči in ustvarita predstavo, ki bo izkoriščala ta njun talent, govorila o relevantnih stvareh, obenem pa same sebe ne bo jemala pretirano resno. "Nastala je uro in 40 minut dolga predstava izrazito intimnega značaja, ki je v enaki meri trpka, kot je tudi duhovita. Skoznjo si avtorja postavljata vprašanja, ki zadevajo slehernika. Koliko razočaranj potrebujemo za pravo ljubezen; koliko strahu, da zberemo pogum za soočenje z neznanim; koliko sovraštva moramo premagati, da začnemo spravo; kolikokrat nam mora spodleteti, da najdemo svoj potencial; koliko izgube moramo preživeti, da smo srečni; kolikokrat moramo oditi, da prispemo; in koliko smrti je potrebnih, da lahko živimo? To so njune zgodbe, a so v enaki meri tudi naše. Pravzaprav bolj kot o sebi govorita o nas. O vseh nas. Njuno vprašanje Kako smo prišli do sem? hkrati že ponuja odgovor: Naprej gremo lahko samo skupaj," navajajo v Momentu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta