Andrej E. Skubic: Otroke zanimajo tudi poredne stvari

Petra Zemljič Petra Zemljič
19.09.2019 14:12

Pisatelj Andrej E. Skubic je prejel letošnjo nagrado Večera za otroško in mladinsko literaturo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Murska Sobota: Andrej E. Skubic ovenčan s 23. večernico, ob njem odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik 
Igor Napast

Opoldne je bil vrhunec letošnjega srečanja mladinskih pisateljev Oko besede v Murski Soboti, ko so na tradicionalni podelitvi Večernice letošnjo nagrado Večera za otroško in mladinsko literaturo predeli Andreju E. Skubicu za knjigo Babi nima več telefona. "Hvala za nagrado, hvala za aplavz, kajti bil sem iskreno in prijetno presenečen," je v polni dvorani Gledališča Park pred osnovnošolci in dijaki iz Murske Sobote in Ljutomera ter drugimi gosti dejal nagrajenec.
Žirija letos v sestavi dr. Igor Saksida, Petra Vidali, Kaja Bucik Vavpetič, dr. Dragica Haramija, Darka Tancer Kajnih je v najožji izbor uvrstila pet žarnsko, tematsko in naslovniško raznovrstnih knjig: roman Preživetje Igorja Karlovška, ki se je na prireditvi spomnil "nepozabnih občutkov", ko je leta 2005 prejel Večerovo nagrado, mladim pa tokrat svetoval, naj zaupajo vase in najdejo svojo pot, pesniško zbirko Ne Ferija Lainščka, romana Jaz sem Andrej Vinka Möderndorferja in Črna vrana Janje Vidmar in Skubičevo zgodbo. Žirija, je na odru pred podelitvijo izpostavil njen predsednik Saksida, je tokrat imela vznemirljivo delo, bilo je veliko različnih mnenj - in prav je tako, je dodal, da smo drugačni in nismo enolične ovce, kot je to v knjigi zapisal Lainšček.

Dijaki umetniške gimnazije v Novi Gorici so pripravili predstavo iz odlomkov knjig letošnjih nagrajencev. 
Igor Napast
Andrej E. Skubic
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta