"Božično darilo vsem našim otrokom"

pv
22.12.2020 18:00
Ježkove Nanine pesmi v režiji in koreografiji Valentine Turcu, koprodukcija Drame ter Opere in Baleta SNG Maribor in Cankarjevega doma 25. decembra
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Praznični streaming bo preko facebook strani 25. decembra od 11. do 15. ure.
Miran Waldhütter

Slovensko narodno gledališče Maribor in Cankarjev dom bosta za božič izvedla spletno premiero glasbeno-plesne uprizoritve Nanine pesmi v režiji in koreografiji Valentine Turcu na besedila Franeta Milčinskega - Ježka. Nastopali bodo Nana Milčinski, Bojan Maroševič in baletni ansambel SNG Maribor: Ema Perić, Adriana Cioata, Metka Masten, Ines Uroševič, Tanja Baronik, Marta Tiberiu, Sytze Jan Luske, Jan Trninič, Vadim Kurgajev, Mircea Golescu, Cristian Popovici in Tim Dolinšek. Praznični streaming preko facebook strani 25. decembra od 11. do 15. ure je "božično darilo vsem našim otrokom", so zapisali producenti. Premieri v Mariboru in Ljubljani pa bosta takoj, ko bodo v dvorane spet lahko vstopili gledalke in gledalci.

Izhodišče projekta je glasbena slikanica Nanine pesmi, ki predstavlja manj znano Ježkovo poezijo. Uprizoritev slika zgodbo o odraščanju deklice ob dedku in spoznavanju njunega skupnega vesolja risarij, igračk in sanjskega sveta. Koreografinja in režiserka Valentina Turcu je svojo izkušnjo med ustvarjanjem glasbene, dramske in plesne uprizoritve opisala kot povsem drugačno vstopanje v svet domišljije, ki se spleta v dialogu med dedkom in vnukinjo. "Zdi se mi, da se bodo lahko otroci z nami počutili hkrati doma, v določenih trenutkih na potovanju in obenem tudi v brezmejnem vesolju, ki ga prežemata domišljija in srčnost."

Uprizoritev slika zgodbo o odraščanju deklice ob dedku.
Foto: Miran Waldhütter

"Nanine pesmi so pesmi, ki jih je napisal moj dedek, Frane Milčinski - Ježek, o meni, zame in so nastajale od mojega rojstva do približno tretjega leta," pravi Nana Milčinski, ki pesmi interpretira na odru.

Jani Hace in Matija Krečič sta avtorja glasbenih aranžmajev, glasbo podpisujejo Anja Pavlin, Jan Medle, Peter Penko, Janez Dovč, Tomaž Okroglič Rous, Jani Hace. Avtor veznega besedila je Nejc Gazvoda, video je prispeval Rok Predin, scenograf je Matic Kašnik, kostumografinja Nataša Recer, dramaturški sodelavec Vili Ravnjak. Glasbo sta posnela Simfonični orkester SNG Maribor in Zbor Opere SNG Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta