Brda Contemporary Music Festival: Letos mentor Agusti Fernandez

23.08.2021 08:41
Zaradi epidemiološke situacije še nekaj negotovosti, a čezmejni festival tudi letos bo
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Agusti Fernandez
BCMF

Brda Contemporary Music Festival (BCMF), festival ustvarjalne glasbe in improvizacije, ki ga je zasnoval in ga že celo desetletje pripravlja tolkalec, skladatelj, glasbeni pedagog ... Zlatko Kaučič, se bo med 9. in 11. septembrom že enajstič odvil v srednjeveški vasici Šmartno v osrčju Goriških brd. Festival bo, kot trenutno kaže, potekal na ustaljen način, v sožitju med slovensko, furlansko in italijansko kulturo, umeščen na pomembno stičišče evropskih tokov. Najpomembnejši cilj ostaja: ustvarjanje glasbenikov na obmejnem področju med Italijo in Slovenijo s pogledom v Evropo in po svetu.

Sodobna ustvarjalna glasba se srečuje z drugimi umetniškimi zvrstmi od vizualnih umetnosti do videa in plesa, omogoča izhodišče za življenje in druženje ravno v najpomembnejših trenutkih za Brda - v času trgatve. Letošnji program se bo začel v četrtek, 9. septembra, ob 19. uri v Hiši kulture s fotografsko razstavo Bobnarji Toneta Štamcarja ob glasbeni spremljavi Boštjana Simona. Kot je že običaj, bo ob 20. uri v cerkvi svetega Martina solistični akustični koncert, tokrat ga bo izvedla francoska vokalna improvizatorka Isabelle Duthoit. Ob 21.30 se bo prvi dan zaključil s triom, ki ga sestavljajo pianist Agusti Fernández (Španija) - vodil bo tudi ustvarjalne delavnice za glasbenike -, saksofonist Martin Küchen (Švedska) in tolkalist Zlatko Kaučič. Petkov večer se bo začel s projektom Piss&Lovi italijanskih glasbenikov Flavia Zanuttinija in Marca D'Orlanda, predstavila bosta nov album. Ob 21. uri bo nastopil slovenski duo Propolis - Marek Fakuč in Tisa Neža Herlec. Drugi večer bo zaključil nastop slovenskega orkestra Oholo! Večerni program sobote, ki je tradicionalno poimenovana Boštjanov dan v spomin na Boštjana Cveka, pokojnega ustanovitelja in vodjo festivala Jazz Cerkno, se bo začel 18. uri z recitacijo poezije pre_več Dejana Kobana ob glasbeni spremljavi tolkalista Gala Furlana. Ob 20. uri bo sledil nastop furlanske zasedbe Kačasweepers - Mimo Cogliandro, Paolo Pascolo, Giovanni Maier in Andrea Gulli. Ob 21. uri bo nastopil portugalski harfist Eduard Raon. Kot je že običaj, se bo festival zaključil z nastopom udeležencev delavnice pod vodstvom Agustija Fernándeza.

Festival se bo predvidoma v celoti odvil v Šmartnem (Hiša kulture in cerkev svetega Martina), v skladu s pravili in omejitvami, ki veljajo za prireditve, organizirane po navodilih NIJZ (PCT ...). V primeru, da program ne bi bil izvedljiv pod predvidenimi pogoji, se bodo nekatere prireditve preselile na prosto, na dvorišče bližnjega gradu Dobrovo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta