Dnevi poezije in vina: Drava življenja je povezala ptujske pesnike

P. V.
24.08.2023 11:00

Recital poezije Franceta Forstneriča in njegovih pesniških kolegic in kolegov povezanih s Ptujem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tin Šoškič, Hana Holc in Don Ciglenečki so brali izbrane pesmi Franceta Forstneriča, kantavtor Primož Vidovič je eno uglasbil. 
P. V.

Slovenski pesnik v fokusu letošnjih Dnevov poezije in vina je France Forstnerič, ki bi bil letos star 90 let. Danes bo v Knjižnici Ivana Potrča pogovor o njegovi poeziji (o njej bosta razmišljala Andrej Brvar in pesnikova hči Melita Forstnerič Hajnšek), sinoči pa je Teater III pod mentorstvom Branke Bezeljak pripravil recital Drava življenja, ki si je ime izposodil pri Forstneričevi pesniški zbirki (izbrano delo iz leta 2007). Zunanji avditorij Stare steklarske je bil pet pred polnočjo lepo osvetljen, poslušalci in izvajalci budni in razpoloženi za poezijo.

Branka Bezeljak je najprej prebrala nekaj misli, ki so jih o Francetu Forstneriču, rojenem na Pobrežju pri Ptuju, ob tej priložnosti zapisali pesniki in pesnica, ki so ga ne le poznali, temveč je pomembno sooblikoval njihovo pot: Zdenko Kodrič, Sonja Votolen in Aleš Šteger. Potem so Don Ciglenečki, Hana Holc in Tin Šoškič brali izbrane pesmi Franceta Forstneriča, kantavtor Primož Vidovič pa je uglasbil in zapel Forstneričevo Balado o konju, ki ni našel cest. Na koncu pa smo slišali, kako pesnijo Forstneričevi kolegi in kolegice, pesniki in pesnice, ki so izvorni ali priseljeni domačini: Sonja Votolen, Romana Ercegović in Aljoša Toplak so prebrali svoje pesmi, pesmi Kodriča, Štegra, Gabriela Berliča, Davida Bedrača in Kristine Kočan pa so brali člani Teatra III. Bil je lep dogodek. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta