Glazerjeva zasebna knjižnica v javni knjižnici

Petra Vidali Petra Vidali
03.02.2019 14:57

V torek bo v Univerzitetni knjižnici Maribor slovesno odprtje knjižnice pesnika in dolgoletnega ravnatelja takrat še Študijske knjižnice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Glazerjeva knjižnica v UKM
UKM

Janko Glazer je ob svojem profesionalnem knjižničarskem delu knjige zbiral, urejal in varoval tudi v bogati domači osebni knjižnici. Če ste v odlični seriji Spomini na nacionalni televiziji gledali pesnikovo hčerko Alenko Glazer, ste videli tudi delček te monumentalne knjižnice. Lani jo je družina poklonila Univerzitetni knjižnici Maribor (UKM), naslednici "Glazerjeve" Študijske knjižnice. Prenos osebne knjižnice kot celote, vključno s knjižnim in rokopisnim gradivom, bo zaključek dočakal z odprtjem jutri ob 17. uri, ko bodo Glazerjevo rokopisno zapuščino predstavili še z razstavo Včasih zasebno: iz osebne zapuščine Janka Glazerja, v Likovnem razstavišču pa bodo odprli razstavo grafik Bogdana Borčića iz zbirke Galerije Božidar Jakac.

Janko Glazer (1893-1975)
UKM
Glazerjeva dvorana v UKM
UKM
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta