Hinko Smrekar na digitalnih ekranih

18.08.2021 14:47
V središču Ljubljane je od torka na ogled digitalna razstava del Hinka Smrekarja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Digitalna razstava na Slovenski cesti v Ljubljani 
Narodna galerija

Postavitev, ki spremlja prvi del Smrekarju posvečene razstave v Narodni galeriji, predstavlja enajst motivov tega vsestranskega umetnika, ki je zaznamoval umetnostno, družabno in politično življenje prve polovice 20. stoletja.

Med predstavljenimi motivi so na ogled ilustracija za prvo slovensko izvirno slikanico Martin Krpan Frana Levstika, portret Marlene Dietrich, fantastična upodobitev enega od naglavnih grehov - zavisti, ena od mnogih Smrekarjevih karikatur Ivana Cankarja ter Poljub s tipično gorenjsko pokrajino v ozadju. Enajst Smrekarjevih del se na vsako polno minuto za deset sekund prikaže na 24 digitalnih panelih na ljubljanski promenadi na Slovenski cesti in Čopovi ulici. Na vsakem digitalnem ekranu je predstavljen drug motiv in mimoidoči s tem dobijo vpogled v široko paleto ustvarjalnosti Hinka Smrekarja iz obdobja od leta 1905 do leta 1930.

Razstava na prostem je na ogled do 31. avgusta in je nastala v sodelovanju z Europlakatom in agencijo W3B. Narodna galerija želi mimoidoče navdušiti nad izjemnimi risbami ter obenem privabiti na razstavo, ki je na ogled v galeriji. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta