Jančarjeve zgodbe skoraj prebrane

pv
03.06.2020 14:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
SNG Maribor

Nocoj se bo z zgodbo Angel ga ni zapustil zaključili ciklus bralnih uprizoritev zgodb Draga Jančarja, ki so jih pripravili igralke in igralci Drame SNG Maribor. Zgodbo o pisatelju, ki ga je zapustil angel navdiha, bosta prebrala Ana Urbanc in Žan Koprivnik.
Kot smo že pisali, je Drago Jančar, eden najmočnejših pisateljskih glasov na Slovenskem, na povabilo umetniškega direktorja mariborske Drame Aleksandra Popovskega iz zakladnice svojih številnih zgodb iz različnih obdobij izbral deseterico (preberete jih lahko v knjižni izdaji Mnoga življenja, ki je izšla pri Beletrini leta 2018).
"Vse bralne uprizoritve Premiera na Mali sceni, Joyceov učenec, Zapeljivec, Dekameron iz Zidanega Mosta, Zgodba o očesih, Smrt pri Mariji Snežni, Nedelja v Oberheimu, Ultima creatura, Augsburg in Angel ga ni zapustil, ki so v igralskih interpretacijah Vojka Belšaka, Matevža Bibra, Blaža Dolenca, Davorja Herge, Viktorja Hrvatina Megliča, Ivice Kneza, Žana Koprivnika, Eve Kraš, Petje Labovića, Mince Lorenci, Nataše Matjašec Rošker, Irene Mihelič, Ksenije Mišič, Mateje Pucko, Nejca Ropreta, Mojce Simonič, Matije Stipaniča, Mirjane Šajinović, Ane Urbanc, Irene Varga, Vladimirja Vlaškalića, Gorazd Žilavca in Maše Žilavec zažarele v prav posebnih barvah, bodo seveda še na prej na ogled na youtube kanalu Slovenskega narodnega gledališča Maribor," so sporočili iz gledališča. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta