Jubilejne Severjeve nagrade: nagradi za poklicne igralce dobita Jette Ostan Vejrup in Vladimir Vlaškalić, član mariborske Drame

pv
20.12.2020 16:01
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jette Ostan Vejrup 
Andrej Petelinsek

Sklad Staneta Severja bo nocoj podelil 50. Severjeve nagrade za stvaritve v slovenskih poklicnih in ljubiteljskih gledališčih ter študentoma dramske igre. Gre za edino nagrado na področju gledališča, ki enakovredno nagrajuje poklicne in ljubiteljske igralce ter študente dramske igre. Podelitev, na kateri bo imel slovesni nagovor predsednik Združenja dramskih umetnikov Slovenije Boris Mihalj, bo spletna.

Vladimir Vlaškalić 
Sašo Bizjak

Letošnji nagrajenci Sklada Staneta Severja so poklicna igralca Jette Ostan Vejrup (Mestno gledališče ljubljansko) in Vladimir Vlaškalić (Drama SNG Maribor), ljubiteljski gledališčnik Bojan Vister (Šentjakobsko gledališče Ljubljana) ter študenta dramske igre Gaja Filač in Klemen Kovačič.

Prejemnike prestižnih Severjevih nagrad za umetniške dosežke v obdobju zadnjih dveh let je izbrala strokovna žirija, ki so jo sestavljali dramski igralki Silva Čušin (predsednica žirije) in Nataša Barbara Gračner ter dramaturginje in teatrologinje Tea Rogelj, Diana Koloini in Zala Dobovšek.

Jette Ostan Vejrup, članica igralskega ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega, svojim "vlogam vnaša polnokrvnost in mesenost, izhajajoči iz trdnega igralskega razmisleka in samospraševanja, kot da gre za nenehen vitalni boj med navdihom in dvomom, poznanim in tveganim, domačim in tujim," je zapisala žirija. Vladimir Vlaškalić, član igralskega ansambla Drama SNG Maribor, pa gledalca "pretrese z neverjetno neobrzdano energijo, silovit pa je tudi v tišinah in obvladani umirjenosti, pa celo, ko se umakne v ozadje," je med drugim strokovna žirija zapisala v utemeljitvi nagrade. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta