(KRITIKA KONCERTOV) Nepozabni Ravel in belcanto po perujsko

27.08.2022 05:51
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hélène Grimaud je povsem upravičila sloves enigmatične pianistke, ki slovi po brezhibni tehniki in izredno občutenih interpretacijah.

 
Hélène Grimaud je povsem upravičila sloves enigmatične pianistke, ki slovi po brezhibni tehniki in izredno občutenih interpretacijah.  
Darja Štravs Tisu
Glavni pomanjkljivosti 17. avgusta v Križankah predstavljene glasbe z oskarjem nagrajenega Howarda Shora, ustvarjene za mistične spektakle o junakih izmišljenega Srednjega sveta, so bile skromna scenska postavitev in vokalna solistka. Na zgornji tretjini zadnje stene odra so bili razvrščeni trije sorazmerno majhni zasloni, na katerih so se, niti ne najbolj usklajeno z glasbo, vrteli računalniško animirani približki filmskih scen. In nekaj video nagovorov enega od igralcev (ne vsi uspešni zaradi tehničnih/tonskih težav!). Človek bi pričakoval, da bo produkcija, ki se reklamira z neposredno navezavo na to legendarno filmsko stvaritev (in to najavlja s slikami iz filma), odkupila tudi avtorske pravice za uporabo odlomkov iz filma. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta