Lutkovna Oranžna je nova črna

19.08.2021 22:00
V mariborski ulični galeriji v Židovski ulici projekt Špele Čadež za serijo Oranžna je nova črna
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
22 lutk je v 23 setih uprizorilo prizore iz priljubljene serije. 
GT22

Plakat, ki je v mimobežni galeriji na ogled od nocoj, se navezuje na projekt avtorice animiranih filmov iz leta 2017, ko je s sodelavci iz produkcijske hiše Finta v lutkovni obliki posnela povzetek štirih sezon Netflixove serije Oranžna je nova črna.

Ekipa Finte je s predlogom, s katerim so nato z 22 lutkami in 23 seti uprizorili prizore iz serije, zmagala na natečaju. K sodelovanju jih je povabila londonska agencija, ki je videla animirani film Špele Čadež Boles.

Oranžna je nova črna - Na kratko je skoraj štiriminutni lutkovni izvleček štirih sezon priljubljene serije. Producentka animiranega filma je bila Tina Smrekar, Špela Čadež je režirala ter podpisala likovno podobo in izdelavo lutk, lutke sta izdelala še Žiga Lebar in Polona Černe. Za kamero je bil Mitja Ličen, animatorja sta bila Darja Menart in Leon Vidmar, Ana Lazovski je prispevala lasulje.

Razstava bo na ogled do 12. septembra.

Prejšnji teden je na 74. mednarodnem filmskem festivalu v Locarnu v tekmovalnem programu svetovno premiero doživel zadnji animirani film Špele Čadež Steakhouse in prejel posebno omembo mladinske žirije. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta