Maratonski koncert v živo

pz
09.06.2021 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Glasbeniki KUD Coda v živo v Vetrinjskem dvoru 
Katja Sreš

Na dan, ko bi morali odpreti 3. (Z)mešani festival, bodo v četrtek, 10. junija, na odru Vetrinjskega dvora priredili malce manj (z)mešano, a zato nič manj sproščeno glasbeno popoldne z učenci in različnimi zasedbami, sporočajo iz glasbene šole KUD Coda. Da bo to koncert tistih, ki so bili med epidemijo najbolj prikrajšani, dodajajo, saj so glasbene učilnice zamenjali za otroške sobe, podstrešja in garaže, koncertne odre za mikrofone in kamere. Koncert se začne ob 15.30 in bo trajal vse do 22. ure.

Katja Sreš iz društva pravi, da je bilo za glasbenike in kulturnike težko leto. "Mladi si želijo nastopov, želijo se družiti, zato se po dolgem letu, ko so vadili preko zooma, veselijo maratonskega koncerta v živo. Toliko smo v tem času načrtovali, delali spletne variante, a je vse padlo v vodo. Zdaj pa lahko pokažemo, kaj vse smo počeli na daljavo. Celo nekateri starši so se naučili igranja na inštrumente in zdaj imamo tudi družinske bande," še pove. Točke pevcev, bobnarjev, kitaristov in drugih inštrumentalistov bodo pospremili nastopi vokalne skupine Vokalke, mešanega pevskega zbora KUD Coda in edinega slovenskega ukulele orkestra NoStress Ukestra. (Z)mešani festival pa tudi bo, v društvu ga pripravljajo za oktober in napovedujejo veliko gostov ter zanimivih predavanj. Medtem bodo mladi glasbeniki nastopili še na Živih dvoriščih in Dnevih knjige v Mariboru. (pz)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta