Mariborski Jazz 'ma mlade stičišče glasbe, vina in hrane

KR, STA
31.05.2019 12:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V juniju bo Židovski trg obogaten. 
Janez Klenovšek

Židovski trg v Mariboru bo vsak petek do sredine junija zaživel v izbranih zvokih jazza v spremstvu vina in ulične prehrane. V treh večerih festivala Jazz 'ma mlade bodo gostili mednarodne in lokalne jazz zasedbe obetavnih mladih glasbenikov, tudi z avtorsko glasbo.
"Festival Jazz 'ma mlade, ki se je razvil iz istoimenskega glasbenega cikla, že četrto leto združuje glasbo in vizualno umetnost z izbrano kulinariko," je na novinarski konferenci ta teden povedal vodja festivala Željko Milovanovič. Na letošnjem festivalu sodeluje 50 mladih umetnikov, vedno več je tudi partnerskih organizacij. Dogajanje se bo začelo danes s koncertom učencev Konservatorija za glasbo in balet Maribor ter nastopom slovensko-britanske naveze Mirna Bogdanović & London connection. V naslednjih dveh večerih so na programu Žan Tetičković New Standards Trio, WCKD Nation in učenci Glasbene šole Karol Pahor Ptuj.
Ob glasbenem in kulinaričnem programu bo v sodelovanju z okoliškimi galerijami in prizorišči Sinagoga, Galerija Media Nox, Galerija DLUM, Fotogalerija Stolp in GT22 potekal spremljevalni program z razstavami in podaljšanim delovnim časom galerij. 
Na prvem terminu se bo predstavila Mariborčanka Neža Kokol, ki trenutno študira v Amsterdamu in se ukvarja s fotografijo. S serijo Tukaj je in že ga več ni bo predstavila utrinke s svojih potovanj.
Festival Jazz 'ma mlade prirejata Mladinski kulturni center (MKC) Maribor in MID Glas podzemlja. Njegov cilj je predstaviti javnosti mlade perspektivne umetnike ter z dogajanjem oživiti Židovski trg, ki velja za pomembno kulturno dediščino Maribora.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta