Mileni Zupančič nagrada na Festivalu jugovzhodnega evropskega filma v Parizu

STA
31.05.2019 09:25

"Njeni filmi, kot so Cvetje v jeseni, Novinar, Idealist, Vdovstvo Karoline Žašler in Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba, so pustili resničen pečat v balkanski in evropski kinematografiji."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Mlinar

Milena Zupančič je na Festivalu jugovzhodnega evropskega filma (SEE Film Festival), ki je pred dnevi potekal v Berlinu, zdaj pa se nadaljuje v Parizu, dobila nagrado SEE Actress 2019. Kot so zapisali, njen igralski prispevek v slovenskem in jugoslovanskem filmu ni zanemarljiv. Ustvarila je like, ki so se vpisali v spomin številnim gledalcem.
S tem je Milena Zupančič postala prva slovenska igralka, ki je prejela to nagrado. Kot je povedala, gre za priznanje za življenjsko delo oziroma za celoten filmski opus. Kot dobitnico so jo razglasili tako v Berlinu, kjer je festival potekal četrtič, kot v Parizu, kjer pravkar poteka devetič. V francoski prestolnici so ji nagrado izročili v dvorani v sklopu znamenite univerze Sorbona.
Na vprašanje, kaj ji ta nagrada pomeni v sklopu številnih priznanj, ki jih je prejela, je odgovorila, da je "sigurno ena najbolj pomembnih". "Predstavljam si, da sem prišla v poštev, ker sem 30 let delala v tem prostoru, ne le v Sloveniji," je povedala in pojasnila, da so med dobitniki tudi ustvarjalci iz Bolgarije, Romunije, držav bivše Jugoslavije oziroma celotne jugovzhodne Evrope.

Nn
Maribor Festival Lent GT22 Pogovor Milena Zupancic Avtor Andrej 
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta