Na 56. Bitefu grand prix za Solo

P. V.
02.10.2022 16:08

Predstava Nine Rajić Kranjac je dobila nagrado Mire Trailović.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Solo
Nada Žgank

Na 56. Bitefu, ki se je zaključil v soboto zvečer, so glavno nagrado, poimenovano po Miri Trailović, enakovredno razdelili med dve uprizoritvi, in sicer Solo Nine Rajić Kranjac (produkcija Slovenskega mladinskega gledališča in zavoda Maska) in Vsak poskus se bo končal z zdrobljenimi telesi in polomljenimi kostmi Jana Martensa z Dance On Esemble (gostovanje te predstave bo 6. maja naslednje leto v Cankarjevem domu). Posebno nagrado, imenovano po Jovanu Ćirilovu, pa je žirija namenila predstavi Ljubezen Aleksandra Zeldina.

Predsednica mednarodne žirije, nemška dramaturginja in gledališka kustosinja Stefanie Carp je v utemeljitvi nagrade med drugim izpostavila, da Solo definira pogumno, strastno raziskovanje temeljnih vprašanj gledališča v sedanjem trenutku. Predstava "seže v preteklost in prihodnost in nam z divjo energijo predstavlja četverico izjemnih mislecev, avtorjev, izvajalcev. Vabijo nas na vznemirljivo in nevarno potovanje, skozi samospoznavanje, konflikte, spomine, prizore, pesmi in mite nas vodijo po različnih prostorih in oblikah, potovanje pa se zaključi s svečanostjo, ki slavi skupnost in našo človeško nepopolnost." V kvartetu, ki ga je izpostavila predsednica žirije, igrajo Nataša Keser, Benjamin Krnetić, Marko Mandić in Nina Rajić Kranjac.

Nada Žgank
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta