Na čelu Muzeja in galerij mesta Ljubljane še en mandat Blažu Peršinu

STA
22.10.2024 14:15

Strokovni svet je Peršinovo dosedanje delo ocenil kot uspešno in navedel, da je javni zavod pod njegovim vodstvom postal ena najprepoznavnejših kulturnih institucij v Sloveniji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blaž Peršin
Mateja Jordovič Potočnik

Ljubljanski mestni svet je na ponedeljkovi seji za direktorja javnega zavoda Muzej in galerije mesta Ljubljane (MGML) za obdobje pet le imenoval dosedanjega direktorja Blaža Peršina. Imenoval ga je na predlog komisije za mandatna vprašanje, volitve in imenovanja, pozitivno prehodno mnenje k imenovanju Peršina sta podala oba sveta zavoda.

Po besedah ljubljanskega župana Zorana Jankovića je Peršin izjemen direktor, kar se vidi po poslovanju, novih objektih in znanju, je povedal na redni novinarski konferenci. Dodal je, da je Peršin izjemno uveljavljen v svetu in napovedal, da prihodnje leto pripravljajo "grandiozno razstavo, ki bo svetovnega imena".

Leta 1961 rojeni Peršin je diplomirani pravnik. Od leta 2006 do leta 2008 je bil direktor Mestnega muzeja Ljubljana, od leta 2009 je direktor MGML. Strokovni svet je v obrazložitvi navedel, da je njegovo dosedanje vodenje zavoda zelo uspešno, saj je javni zavod pod njegovim vodstvom postal ena najprepoznavnejših kulturnih institucij v Sloveniji.

Svet zavoda pa je v obrazložitvi navedel, da Peršinova vizija, ki je razvidna iz programa kandidata, zagotavlja, da bo zavod tudi v prihodnje zanesljiv partner v izvrševanju najzahtevnejših nalog s področja varovanja kulturne dediščine, sodobne umetnosti, povezovanje različnih partnerjev v javnem in nevladnem sektorju ter na različnih ravneh drugih deležnikov zavoda.

Na javni razpis za direktorja MGML se je sicer prijavil le en kandidat, je razvidno iz sklepa o imenovanju.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta