Nekatera razstavišča na avstrijskem Štajerskem bodo ponovno odprla vrata

sta, kr
24.03.2021 16:01
Od sobote bo mogoče obiskati tudi Avstrijski park skulptur
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avstrijski park skulptur
Stadt-graz.at

Graški Universalmuseum Joanneum bo po zimskem premoru v soboto ponovno za obiskovalce odprl vrata svojih razstavišč. Poleg petih razstavišč, ki so odprta že od 8. februarja, bo tako mogoče med drugim znova obiskati tudi Landeszeughaus, razstave na gradu Eggenberg, samostan Stainz in grad Trautenfels. Že od 8. februarja so sicer ponovno odprti tudi Naravoslovni muzej, Nova galerija in Center znanstvenih aktivnosti (CoSA) v Joanneumsviertlu ter Zgodovinski muzej in razstavišče Kunsthaus v Gradcu. Od sobote pa bo mogoče obiskati še druga razstavišča in razstavo na prostem v Avstrijskem parku skulptur v Premstättenu, ki združuje več kot 70 sodobnih skulptur, ki so jih med drugim ustvarili Joannis Avramidis, Bruno Gironcoli, Michael Kienzer, Franz West in Heimo Zobernig.

Grad Eggenberg v Stari galeriji ponuja pred dvema letoma popolnoma prenovljeno renesančno in baročno zbirko, v kateri je med drugim mogoče videti dela Jana Brueghela starejšega in Bartholomäusa Sprangerja. V razstavišču Landeszeughaus približno 32.000 predmetov pripoveduje o zgodovini vojskovanja, muzej na prostem v Stübingu, ki ga bodo odprli v petek, pa s 100 zgradbami predstavi zgodovino avstrijskega podeželja. V samostanu Stainz je med drugim na ogled razstava Lov je ženska, Diana in Akteon, ki v središče postavi žensko lovko, v gradu Trautenfels pa so podaljšali razstavo o štajerskih odpravah na streho sveta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta