Poezija je spet povezovala

kr
21.03.2024 15:35

Letošnje branje poezije in razmislek o poeziji točno opoldne pred Rektoratom Univerze v Mariboru so razgibali mladi bobnarji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Branje poezije je moderirala Zora A. Jurič.
Branimir Ritonja

"Magnolija pred zgradbo rektorata na Slomškovem trgu je zacvetela," so naznanili organizatorji prireditve Poezija povezuje - Univerzitetna knjižnica Maribor, Mariborska knjižnica in Založba Pivec v sodelovanju z Univerzo v Mariboru - in s tem napovedali tradicionalno branje poezije na svetovni dan poezije, prvi pomladni dan in rojstni dan pesnika Janka Glazerja.  

Poezijo so letos brali prof. dr. Zdravko Kačič, Andreja Borin, Meta Blagšič, Boža Janžekovič, Ksenija Repina, Emica Antončič,dr. Dragan Potočnik, Tanja Spes, Matevž Biber in Petra Skok. Slišali smo vse od slovenske pesniške klasike in pesmi za otroke do duhovite pritožbe čez obravnavo poezije, ki to živo stvar oddalji mladim, da nočejo nikoli več slišati zanjo. 

Dogodek je povezovala Zora A. Jurič, z glasbo pa so ga sijajno razgibali mladi bobnarji, učenci glasbene šole Marka Soršaka-Sokija - Soki Drum School. 

Presenetili in navdušili so mladi bobnarji.
Branimir Ritonja
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta