Polfinalisti 21. Pesniškega turnirja

kr
22.03.2021 12:20
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Akterji Pesniškega turnirja 2019, zadnjega nevirtulanega
Založba Pivec

Na 21. pesniškem turnirju je strokovna žirija za izbor pesmi na natečaju za najboljšo izvirno neobjavljeno slovensko pesem v tekočem letu, v sestavi dr. Irena Novak Popov, dr. Marcello Potocco in Stanka Hrastelj, med 113 prispelimi pesmimi izbrala 24 po njihovem mnenju najboljših pesmi, ki so bile podpisane s šiframi. 21. marca 2021, na svetovni dan poezije, sta avtorica projekta Zora A. Jurič in koordinator turnirja Nino Flisar javno odprla kuverte s šiframi in razglasila 24 pesnic in pesnikov, ki se bodo letos s svojo pesmijo potegovali za naziv vitez/vitezinja na Pesniškem turnirju Založbe Pivec.

To so (po abecednem vrstnem redu): Alja Furlan, Lara Gobec, Tibor Hrs Pandur, Zala Intihar, Tonja Jelen, Aleš Jelenko, Kristian Koželj, Maja Milošević Čustić, Dušan Marolt, Nina Medved, Natalija Milovanović, Franci Novak, Milan Novak, Nela Poberžnik, Lado Planko, Andraž Polič, Cveto Preželj, Špela Setničar, Ifigenija Simonović, Vesna Šare, Katja Šušteršič, Zala Vidic, Helena Zemljič in Ines Žabkar.

Izbrani pesniki se bodo najprej pomerili na dveh polfinalnih pesniških turnirjih, ki bosta aprila zaradi pandmije potekala virtualno na spletu, in sicer tako, da bodo izbrani pesniki nastopili z video posnetki. Na vsakem polfinalnem turnirju se bo z interpretacijo svojih pesmi pomerilo po dvanajst pesnikov in pesnic, štiri finaliste na vsakem bo izbrala strokovna komisija, dva pa občinstvo s spletnim glasovanjem. Veliki finale Pesniškega turnirja 2021 z dvanajstimi finalisti bo v soboto, 19. junija 2021, če bo le možno v obnovljenem Sodnem stolpu na mariborskem Lentu v okviru Slovenskih dnevov knjige v Mariboru. V kolikor dogodka ne bo mogoče izpeljati v živo, bo izveden virtualno. Strokovna komisija bo izbrala viteza/vitezinjo poezije, ki bo prejel(a) ročno kovano vrtnico, knjigo in denarno nagrado v znesku 505 evrov. Finalne pesmi bodo objavljene v zborniku, svojega zmagovalca pa bo izglasovalo tudi občinstvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta