Pranger: Rekorden odziv mladih na natečaj

pz
03.06.2019 14:55

Letos trinajstič zapovrstjo pripravili poseben program ELA, namenjen mladim literarnim ustvarjalcem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zborniki in priznanja za mlade pesnice in pesnike 
Nina Medved

Na literarni natečaj Mali Pranger - ELA je letos prispelo rekordno število prijav, 242. Na slovesnosti v Rogaški Slatini, ki se je je udeležilo 150 otrok z družinami in mentorji, so podelili priznanja kar 53 mladim pesnikom in pesnicam. 16. Festival Pranger, ki bo letos med 11. in 16. junijem z začetkom v Ljubljani, potem pa bo gostoval v Rogaški Slatini, je tako že 13. zapovrstjo pripravil poseben program ELA, namenjen mladim literarnim ustvarjalcem.
Program je poimenovan po priljubljeni pisateljici Eli Peroci, doma iz Rogaške Slatine. Letos so še tesneje spletli vezi s Knjižnico Rogaška Slatina, da bi natečaj za najboljšo osnovnošolsko pesem dosegel čim več šol po vsej Sloveniji. Očitno uspešno, saj je prispelo rekordno število prijav, kar kaže na izjemen interes mladih in velik angažma njihovih literarnih mentorjev na šolah, ki vidijo v tovrstnem ustvarjanju pomembno priložnost za njihov razvoj. Nagrajeni ustvarjalci so v Aninem dvoru prejeli priznanja ter lične zbornike, v katerih je objavljena njihova poezija. Tema letošnjega natečaja je bila vesolje. (pz)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta