(PREJELI SMO) Za mariborske kulturnike so projektni razpisi postali programski - kaj jim bo to prineslo in predvsem, kaj jim bo vzelo? (2)

Odziv na prispevek, objavljen v spletni zdaji Večera, 22. 2. 2022

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Javni razpisi so pomemben sistemski vzvod in spremembe, ki jih je Urad za kulturo in mladino uvedel pri aktualnih projektnem in programskem razpisu, gredo v smeri posodobitev, izboljšav ter preglednejših opredelitev. Večja vsebinska prenova razpisov čaka na sprejetje nove strategije razvoja kulture v mestu, katere priprava je v teku, sprejeta pa bo prinesla razvojne usmeritve za prihajajoče obdobje.

Urad za kulturo in mladino MOM podprte kulturne programe razume kot trajno obliko javnega sofinanciranja, ki je javnem interesu lokalne skupnosti, in smiselno je, da teče kontinuirano. Le tako lahko zagotavlja varne okvire delovanja in razvoja. Namen spremembe in prenosa sredstev s projektnega na programski razpis pomeni zagotovilo stabilnosti podprtih programov.

Na Uradu za kulturo in mladino v sodelovanju z vodstvom MOM oblikujemo možnosti in načine, kako dodatno podpreti kakovostno ustvarjanje na področjih, kjer se je število merodajnih predlogov zgostilo oz. povečalo. Predloge bomo obravnavali v sodelovanju s prijavitelji in tako skupaj definirani najugodnejši potek.

Pri izvajanju osnovnih delovnih nalog urada, tudi pri aktualnih razpisnih postopkih, zunanji člani šestčlanske strokovne komisije za pripravo Strategije razvoja kulture v Mariboru 2022–2025 seveda ne sodelujejo. Skupina je v teh dneh prešla v sintetično fazo procesa in na osnovi dragocenih materialov iz participativno zastavljenega uvodnega obdobja pripravlja besedilo, ki bo v javno obravnavo posredovano predvidoma aprila.

Klemen Brvar,

vodja Urada za kulturo

in mladino MOM

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta