Prestopi se nadaljujejo: Po krajši poletni pavzi se znova vračajo na mariborska prizorišča

12.08.2021 15:49
Na 5. Mednarodnem festivalu neodvisnih uprizoritvenih umetnosti Prestopi napovedujejo drugi del festivala, predstave se bodo odvile med 12. avgustom in 4. septembrom.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predstava Palmyra 
Alex Brenner/Prestopi

Prestopi se po krajši poletni pavzi znova vračajo na mariborska prizorišča. V četrtek, petek in soboto, 12., 13. in 14. avgusta, bosta vsak večer na sporedu dve predstavi. Ob 19. uri bo to duhovita intimno-pripovedovalska epopeja Kako smo prišli do sem? (Moment in Gledališče Glej). Avtorja Gregor Zorc in Matej Recer skozi individualne zgodbe gradita vpogled v bistvo človeškosti in občinstvo soočata s kulturnimi razlikami, drugačnimi časi, a istimi prostori. Ob 21. uri sledi Momentova poletna uspešnica Via Matti/Ulica norcev, uvod v štajersko jogo in slavospev vsem vrstam norosti s Tilnom Kožameljem na čelu.

V petek in soboto, 20. in 21. avgusta, ob 20. uri bo, prav tako v sodelovanju s Poletnim lutkovnim pristanom, na Intimnem odru GT22 mariborska premiera in ponovitev predstave Slaba družba, avtorskega solo prvenca Vita Weisa, ki je nastala v koprodukciji Nove pošte in Momenta. Premieri sledi Zbor za publiko, ki ga bo vodila Katarina Stegnar.

V petek in soboto, 27. in 28. avgusta, bo ob 20. uri v na sporedu namizni muzikal Živela vulva! (Zavod Imaginarni in Mini teater), ki je nastal po motivih risoromana Prepovedani sad švedske striparke Liv Strömquist in humorno spregovori (in zapoje) o temah ženske seksualnosti. Predstava bo na Intimnem odru. V ponedeljek in torek, 30. in 31. avgusta, ob 20. uri bo na Intimnem odru GT22 najnovejša študentska predstava ŠtudenTeater: Več nas bo, prej bo te igre konec? v produkciji Momenta.

V petek in soboto, 3. in 4. septembra, ob 20. uri bo Prestope zaključila predstava Palmyra (Farnham Maltings, Anglija), ena najbolj pričakovanih predstav in vrhunec letošnje edicije festivala. Palmyra je politična drama, ki je nastala z mislijo na uničenje starodavnega sirskega mesta z istim imenom. Raziskuje maščevanje, politike uničenja in tisto, čemur pravimo barbarsko. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta