Pridružite se z umetnostjo obogatenemu kolesarjenju

PV
02.06.2020 08:00

V četrtek, 4. junija, ob 18. uri se bo pred Umetnostno galerijo Maribor začelo "z umetnostjo obogateno popoldansko kolesarjenje". Prvi cilj v novem ciklu bodo mariborski murali, "(ob)stenske likovne kompozicije monumentalnih dimenzij, ki s svojo estetsko komponento in vsebinsko sporočilnostjo dopolnjujejo javni prostor".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poljub je mestu vtisnila Petra Varl. 
UGM

Pod vodstvom Mojce Štuhec bodo izletniki obiskali notranjosti nekaterih javnih ustanov, med njimi šolski in kulturni objekt, trgovski in gostinski lokal. "Gre za ambiente, večinoma zgrajene v obdobju od petdesetih do sedemdesetih let prejšnjega stoletja, v času, ko je ob načrtovanju stavb bilo pomembno tudi skladno oblikovanje notranje opreme." Pozornost pa bo namenjena tudi "eksteriernim muralom", grafitom kot sodobni obliki ulične umetnosti, "saj ti na likovno atraktiven način popestrijo velikokrat prikrite ali zanemarjene dele mesta", so zapisali v Umetnostni galeriji.
Vodstvo nastaja v sodelovanju z Mariborsko kolesarsko mrežo, kolesarsko popotovanje pa bo v primeru dežja odpovedano. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta