Smeh se vrača v Pekre

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
28.02.2022 06:00

Pekrski organizatorji Festivala komedije vabijo gledalce "v normalo". Prva od sedmih komedij slovenskih amaterskih gledališč bo 11. marca

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šetjakobsko gledališče se bo predstavilo s komedijo Ljubezen, strast in grdi puloverji, režiser je Jaša Jamnik.
Bor Slana

V petek, 11. marca, bodo osemnajsti Festival komedije v pekrskem kulturnem domu odprli Jeseničani s predstavo Za vse sem sama. Igralska skupina pri Gledališču Toneta Čufarja obljublja veliko smešnih zapletov, garant za dober humor je avtor teksta Miha Mazzini. V soboto bo Vesel teater iz Dolenjskih Toplic odigral komedijo Trgovina s samomorilskimi pripomočki, ki jo je napisal Žiga Valetič. V petek, 18. marca, bodo gledališčniki kulturnega društva 2020 iz Ljutomera zaigrali igro Hotel Opera avtorja Kena Ludwiga. Dan kasneje bo Žaba gleda&išče, kot se imenuje igralska skupina Prosvetnega društva Vrhovo, uprizorila Izpoved mazohista po motivih dramskega besedila češkega avtorja Romana Sikore.

V soboto, 26. marca, bo Mah teater Dragomer z Loga pri Brezovici odigral Pohlep v kotlini barjanski, tekst je po Cankarju priredil Miran Setnikar. V petek, 1. aprila, bodo igralci iz kulturnega društva Pavza uprizorili Skočiva pod odejo Raya Cooneyja. Šentjakobsko gledališče Ljubljana se bo v soboto predstavilo s komedijo Ljubezen, strast in grdi puloverji Kena Ludwiga. Gost sklepnega večera festivala v nedeljo, 3. aprila, bo Uroš Kuzman s predstavo Profesor Kuzman mlajši.

Selektor festivala je Rado Pavalec. Ugotavlja, da je obdobje zaprtja zmanjšalo produkcijo slovenskih amaterskih gledališč, in upa, da bodo dejavnosti kmalu spet razživele. Prireditelji festivala iz Turističnega društva Pekre si tudi želijo, da bi gledalci prišli podpret smeh in vrnitev v normalo. Abonmajev letos ne bodo prodajali, vstopnice bodo na prodaj dve uri pred predstavo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta