Spletni umetnostni sejem: 140 umetnikov, 14 galerij

mh
01.12.2020 06:00
ART MUS 2020 - mednarodni prodajno-promocijski sejem vizualnih del od danes, 1. decembra, na spletu
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lani je bil Mednarodni umetnostni sejem Maribor v Salzburškem dvorcu.
Jakob Vogrinec

Tudi letos bodo v Mariboru organizirali mednarodni umetnostni sejem - ART MUS 2020. Zaradi grožnje širjenja covida-19 so ga prenesli na splet. Začne se danes, 1. decembra. Tudi na letošnjem, šestem sejmu ART MUS 2020 sodelujejo številni priznani slovenski umetniki, skupaj kar 140, in 14 slovenskih galerij. Ključnega pomena za uveljavitev sodobne umetnosti in z njo prodajnih priložnosti je predvsem prepoznavnost in prisotnost avtorjev na umetnostnem trgu, še posebej domačem, ki je še v razvoju. Povezujejo raznolike umetniške akterje, cenilce umetnosti, kritike, umetnike, galeriste, zbiratelje, ljubitelje, umetnostne zgodovinarje, študente in dijake.

Vsako leto sejem poteka s sproščenim druženjem in zanimivimi strokovno-umetniškimi diskusijami, ki povezujejo obiskovalce in prisotne umetnike. Letos žal zaradi epidemije vse to ne bo mogoče, bodo pa skušali približati umetnine, umetnice in umetnike iz ateljejev ter strokovnjake z videi preko facebooka in youtuba. Obstaja že spletna stran Art-MUS.si, ki zajema predstavitev več kot sto priznanih slovenskih umetnikov mlajše in starejše generacije, sodelujejo pa tudi slovenske komercialne galerije.

"V petih letih so se z nami družili in izmenjavali znanja ter izkušnje raznoliki strokovnjaki iz umetniškega sveta, med njimi kurator Tevž Logar, galerist Dejan Sluga, Breda Kolar Sluga, direktorica Umetnostne galerije Maribor, producent Dejan Pestotnik, kustos in likovni kritik Brane Kovič, galeristka in kustosinja Piera Ravnikar, umetnostna zgodovinarka Polona Lovšin, strokovnjak umetniškega trga, likovni kritik, kurator iz čilskega Santiaga Paco Barragan. Lani so se nam pridružili tudi cenilci umetnin: Aleksander Bassin, Milena Koren Božiček, Bine Kovačič, Ferdinand Šerbelj, Milena Zlatar in Nada Zoran," je povedala vodja sejma, kuratorka Nina Jeza.

Kot vsako leto bodo tudi letos prisotni mariborski galeristi Galerija Žula (Peter Žula), Galerija M-ART (Matej Može) in Galerija Hest (Emil Šarkanj), Primož Premzl (Kabinet Premzl), pridružile pa se bodo še galerija SLOART - galerija in dražbena hiša iz Ljubljane, Galerija Equrna (Arne Brejc), Galerija Fotografija (Barbara Čeferin), Galerija Photon (Dejan Sluga), Galerija ZALA (Branko Volker) in Galerija LALA (Boris Žbona), Galerija Antikvitete (Franci Novak) in Galerija Robin iz Murske Sobote.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta