Umetnost pripovedovanja

Zbornik, ki je zgostil in predstavil bogato tradicijo pripovedovanja Mariborske knjižnice od leta 1971

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pripovedovalka Zdenka Gajser
Janko Rath

Mariborska knjižnica je v letu visokega, 70. jubileja izdala monografijo s prispevki simpozija 16. Pravljičnega dne izpred treh let. Prinaša pravljično prozo Pohorja, združuje čas in zgodbe bogate pripovedovalske tradicije in dejavnosti, likovne prostore in slovensko ilustracijo ter razmišlja o umetnosti pripovedovanja in njenih povezavah z gledališkimi praksami. Strokovne usmeritve, praktične in teoretične pristope povezuje bogata mreža mnogoterih umetniških izrazov, pristopov, raziskovanj, izkustev, spominov, zapisov in občutij. Ko se ozremo po slovenskem pripovedovalskem prostoru, najdemo v njem prehajanje med raznovrstnimi umetniškimi izrazi, intermedijske pristope in zanimive obravnave zgodb. Avtorji besedil so Jerca Cvetko, Ana Duša, Špela Frlic, Boštjan Gorenc, Kaja Kosmač, dr. Ambrož Kvartič, dr. Mojca Ramšak, Pavle Učakar, Brina Vogelnik. Knjigo so uredile Meta Blagšič, Lea Hedl in Maja Logar.
"Govorjena beseda je sidro in temelj bralne kulture in bralne pismenosti. S knjigo dodajamo kamenček v mozaiku, ki ga v Mariborski knjižnici sestavljamo že 70 let," je knjigi na pot napisala Dragica Turjak, direktorica Mariborske knjižnice.

Naslovnica knjige Prenos pravljic v raznotere pojavne oblike in umestitve
Mariborska knjižnica
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta