Umetnostni sejem: Slovenska prva liga ni poceni

Petra Zemljič Petra Zemljič
29.10.2019 15:36

Umetnostni sejem v Mariboru je poleg umetnikov gostil še cenilce umetnosti, ki so govorili o izkušnjah v tej dejavnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Umetniška dela so iskala kupce.
Sašo Bizjak

Na 5. umetnostnem sejmu MUS V Mariboru je likovna dela predstavljalo več kot 60 umetnikov iz Maribora in drugih koncev Slovenije, v Salzburškem dvorcu pa so ob tem z različnimi debatami povezovali umetnike in galeriste, kupce in zbiralce umetnosti. Na eni od okroglih miz so sodelovali tudi cenilci umetnosti pri nas, in če strnemo: nujno bi bilo vzpostavljati prodajne galerije, ki bi imele pogodbe z umetniki in bi na tak način prodajale in iskale resne zbiratelje. Država pa bi morala vzpostaviti sistem s predpisi. Ker bi bilo jasno, da je treba kupovati v galeriji, in to ne le v prodajnih, ampak v tistih, ki imajo zraven še programe, kar doprinese k izobrazbi občinstva.

Slovenski cenilci umetnosti (od leve) Ferdinand Šerbelj, Aleksander Bassin, Nada Zoran, Milena Koren Božiček in Bine Kovačič
Sašo Bizjak
"S sejmom dosežeš preglednost, transparentnost pa še zbiralce kultiviraš."
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta