(ZALOŽNIŠKI PROGRAMI 2022) Založba Škuc v letu 2022

M. MAJ.
28.02.2022 21:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izšla bo tudi nova knjiga kratkih zgodb Suzane Tratnik.

V Založbi Škuc za letos napovedujejo izid sedmih knjig. V ospredju bodo trije romani o družbenem nesprejemanju in nasilju. Najprej je tu knjiga Možje z rožnatim trikotnikom Heinza Hegerja (1915–1994), ki ponuja pričevanje ujetnika koncentracijskega taborišča med drugo svetovno vojno in gre nasploh za prvo knjigo, ki je govorila o usodi homoseksualcev v tovrstnih taboriščih. Potem je tu roman V njegovem objemu avstralskega aktivista in igralca Timothyja Conigrava (1959–1994), ki obravnava temo odkrivanja lastne spolne usmerjenosti v času epidemije aidsa. Tretji roman v tej tematski liniji je Guapa, prvenec 38-letnega avtorja Saleema Haddada, ki govori o življenju homoseksualnega moškega v današnjem arabskem svetu v času velikih družbenih vretij.

Založba dodaja, da bodo izdali tudi novo zbirko kratkih zgodb Suzane Tratnik z naslovom Intimental, poleg tega pa še dve pesniški zbirki prebijajočih se lezbičnih avtoric. Najprej je tu knjiga Pesmi češke avtorice Svatave Antošove in pa Luščina afro-ameriške avtorice Xandrie Phillips. Seznam za letos napovedanih izdaj zaokrožuje roman Gverilke francoske avtorice Monique Witting (1935–2003) iz leta 1969, ki velja za enega mejnikov lezbičnega feminizma.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta