Ali lahko novi podometni splakovalnik stoji pred staro stensko oblogo?

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
13.06.2024 05:00

Klasična prenova bi zahtevala odstranitev stenske obloge, kar pa prinaša hrup, umazanijo in dodatne stroške. Toda ali je to res nujno?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Geberit

Marsikdo bi morda moderniziral videz kopalnice s podometnim splakovalnikom, ki zagotavlja manj hrupa, izkoristiti pa je mogoče tudi dodatno odlagalno površino nad njim. Vendar taka prenova že zahteva odstranjevanje stenske obloge, kar je povezano s hrupom, umazanijo in stroški. Ali pa tudi ne ... 

Djd/geberit

V bistvu je mogoče vgraditi podometni splakovalnik, ne da odstranimo stensko oblogo, menijo tehnični svetovalci v Geberitu. Pred obstoječo steno postavimo podometni splakovalnik in ga obzidamo, bodisi s suhomontažnimi materiali bodisi s porobetonom, zidaki ali drugimi podobnimi materiali. Odvisno od tega, ali uporabimo “mokri” ali suhi način gradnje, izberemo vrsto splakovalnika. “Oba elementa lahko obzidamo s steno delne višine, kar je bolj običajno, ali pa s steno v višini prostora,” še dodajajo v Geberitu.

Pri načrtovanju prenove ne pozabite na električni priključek ob školjki. Tako lahko enostavno dodate straniščno školjko s prho ali prezračevanjem za odstranjevanje vonjav.
Djd/geberit
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta