(FOTO) Popestrite dom z jesenskim venčkom, ki ga boste zlahka izdelali sami

Jasna Marin Jasna Marin
26.10.2020 04:00

Skozi zgodovino je venec kakor zaščitniški krog ali obroč predstavljal simbol zaščite. Na vrtu ali pritrjen na vratih pa izreka dobrodošlico stanovalcem in gostom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blumenbüro Holland

Da bi našli lepe materiale za jesenski venček, zadostuje že, če se sprehodite po vrtu ali v bližnji naravi. Če živite v mestu, boste zagotovo odkrili privlačne naravne materiale v parku. Venček je lahko izdelan tudi iz cvetov hortenzije, ki pred zimo postanejo čvrsti in dovolj suhi, da so primerni za razne trajne suhe aranžmaje. Poleg hortenzije lahko uporabite še kalocefalus (Calocephalus brownii), kuštrav jesenski grmiček v sivkastosrebrni barvi.
Za izdelavo venčka boste potrebovali čvrst obod, zelen cvetličarski trak za šopke, rafijo, cvetličarsko žico, jesenska socvetja hortenzije, ki jih narežete na krajše dele, kalocefalus v lončku, cvetličarske ali vinogradniške škarje.

1. korak

Obroč iz vej ali obod iz čvrste žice ovijte z zelenim trakom za šopke. Zlasti trdno ovijte mesto stika.

Blumenbüro Holland

2. korak

Na obroč nanizajte rafijo in jo sproti na gosto ovijte s tanko cvetličarsko žico.

Blumenbüro Holland

3. korak

Ko je rafija enakomerno nanizana po celotnem obroču, na venček začnite nizati cvetove hortenzije. Pazite, da ne pomečkate cvetov. Z žico ovijajte zgolj steblo, cvet naj ostane na površju. Žico na koncu odrežite in zataknite pod žičko v obroču, da ne odstopi.

Blumenbüro Holland

4. korak

Z ostrimi škarjami narežite čim daljše vejice kalocefalusa. Ker rastlina pri nas na prostem ne prezimi, jo lahko v celoti porežete in uporabite za dekoracijo.

Blumenbüro Holland

5. korak

Sivosrebrne vejice kalocefalusa zataknite pod žičko, s katero ste pritrdili cvetove hortenzije. Obroč lahko obesite na vrata, steno ali z njim okitite teraso.

Blumenbüro Holland


Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta