(FOTO) Predsoba in hodnik: Iz kaosa naredite red

Jasna Marin Jasna Marin
01.10.2023 05:00

Morda sta vaša predsoba in hodnik majhna, temna, dolga ali zelo ozka. A za vsak izziv se najde rešitev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kare Design

Predsoba ali ponekod hodnik mora izpolnjevati številne funkcije. Ponavadi predstavlja prehod do vseh sob in je marsikje vizitka našega doma, obvezno pa mora nuditi prostor za shranjevanje in biti dobro organiziran.

Ste zadovoljni s svojo predsobo? Bodite kot notranji oblikovalci in se poigrajte z materiali, barvami, teksturami, vašimi najljubšimi spominki in izbranim pohištvom. Razmislite o funkcijah, vendar ne pozabite na veselje do življenja!

Kare Design

Shranjevanje torb in oblačil

Za mnoge je to vsakdanja situacija: domov pridemo s torbico ali športnim nahrbtnikom, šolsko torbo, nakupi, dežnikom, hišnim ključem in mobilnim telefonom, ki jih še vedno držimo v roki. Plašči, jakne, šali in klobuki drugih družinskih članov so že odloženi, tako da je predprostor že videti kaotičen. Prej ko dobi vsak predmet ali oblačilo svoje mesto, bolje bo deloval prostor. Ena od možnosti so po meri izdelane police ali omare, ki se brezhibno prilegajo prostoru. Druga možnost je, da sami izberete funkcionalno pohištvo, s katerim kar najbolje izkoristite svoj predprostor ali hodnik, svetujejo pri Kare Designu.

Ozke police in visoke komode s številnimi predali, plitve omare za čevlje so idealni za čim večjo izkoriščenost hodnika, ne da bi pri tem zapirali prehod. Kombinirane garderobne omare ponujajo več funkcij v enem kosu: omogočajo obešanje in hkrati ponujajo police ter predale za oblačila, k temu je lahko dodano še stojalo za čevlje.

Če za takšen kos pohištva ni dovolj prostora, postavite eno ali več stenskih obešalnikov in pod njimi postavite klop s prostorom za shranjevanje. Stenska ogledala z vgrajenimi shranjevanjem in kljukicami prav tako dobro služijo svojemu namenu. Osnovno pravilo za zelo majhne in ozke hodnikih je, da na tla postavite čim manj stvari.

Kare Design

Drznost pri izbiri barv in zaključkov

Osnova impresivnega hodnika je premišljena barvna paleta in igranje s teksturami. Zakaj ne bi izbrali drznih, nepričakovanih barv ali privlačnih tapet, da ustvarite privlačen vizualni učinek? Razmislite o uporabi razkošnih tekstilij, kot so bleščeč žamet, svilnata viskoza ali teksturirano platno za pridih glamurja. Ti elementi takoj vizualno povzdignejo prostor.

Kare Design

Svetilke za značaj

Razsvetljava je ključnega pomena za razpoloženje na hodniku. Razmišljajte o več kot tradicionalnih svetilkah kot so stropne in stenske luči, in izberite dodatno svetilko, ki bo pritegnila pozornost. Postane naj osrednja vizualna točka. Bleščeč lestenec, skulpturne viseče luči, obešene v vrsto, ali zabavna, izvirna namizna svetilka lahko dodajo dramatičnost prostroru.

Vzdušje s stenskim dekorjem

Spremenite hodnik v umetniško galerijo. Impresivne slike in stenski predmeti lahko spremenijo vaš hodnik v prostor vizualnega doživetja. Izberite kose, ki so vam blizu in ki odražajo vaš osebni slog. Ne pozabite vključiti dekorativnih elementov, kot so npr. ogledala, dekorativni predmeti, skulpture ali celo elegantno konzolo z edinstvenimi dodatki.

Kare Design

Združevanje sloga in funkcionalnosti z oblikovalskim pohištvom

Čeprav je prostor na hodniku lahko omejen, lahko skrbno izbrani kosi pohištva poskrbijo za stilsko nadgradnjo, hkrati pa zagotavljajo uporabnost kot pohištvo za shranjevanje. Razmislite o ozki konzolni mizici s privlačnim dizajnom, ki služi kot eleganten prostor za shranjevanje ključev ali pošte. Kombinirajte jo z nenavadnim ogledalom, da vizualno odprete prostor.

Kare Design

Preproga za domače vzdušje

Čeprav so ploščice lahko praktična rešitev za tla na hodniku, pa običajno ne morejo ustvariti pristnega domačega ambienta. Eksperimentirajte z drugimi talnimi oblogami in preprogami.

Preproge zagotavljajo toploto in udobje pod nogami in dušijo zvok. Če se bojite razlitja tekočin, preprosto izberite preprogo za zunanjo uporabo, ki jo je enostavno vzdrževati.

Kare Design

Stalno mesto za ključne stvari

Pomembne stvari, kot so ključi, denarnica in mobilni telefon, morajo biti hitro pri roki, ko zapuščate hišo. Tem pripomočkom namenite stalno mesto, da jih ne boste morali iskati. Okrasne sklede na konzoli ali ozkem predalu v predsobi so primerne za to. Za organizacijo manjših predmetov lahko uporabite tudi košare ali škatle in vanje pospravite sončna očala ali rokavice. Te posode so lahko elegantne, hkrati pa pomagajo ohranjati red.

Kare Design

Dajte svojemu hodniku osebno noto. Vključite elemente, ki pripovedujejo zgodbo o vas in vaši družini. Naj bo to galerija družinskih fotografij, počitniške slike ali zbirka spominkov, ti dodatki bodo vaš hodnik naredili edinstven in privlačen.

Kare Design


Kare Design
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta