(FOTO) Zalivanje je lahko čisto in elegantno početje: Kako pa to vi počnete na domačem vrtu?

Jasna Marin Jasna Marin
27.05.2023 06:00

Ste se kdaj med zalivanjem vrta umazali z blatno cevjo? Najbolj neprijetno je, če se to zgodi takrat, ko se vam kam mudi in ste morda že oblečeni za na pot.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gardena

Zagotovo se vam je že pripetilo, da ste se urejeni odpravljali od doma, nato pa ste opazili suhe rastline na vrtu in pomislili: Samo na hitro jih zalijem in grem. Nadaljevanje zgodbe se je najbrž odvilo po Murphyjevem zakonu, ki pravi, da če lahko gre kaj narobe, bo narobe tudi šlo. Potegnili ste cev, ki se je vlekla po blatnih tleh, in se zmočili, si umazali roke, morda celo oblačila. Sledilo je umivanje, preoblačenje, zamujanje ... Vsem tem neprijetnostim se lahko izognete, če si z ustreznimi pripomočki, kot sta nosilec cevi in voziček, olajšate delo na vrtu, zagotavljajo strokovnjaki iz Gardene.

Nosilec na steni ali na vrtu

Če imate manjši vrt, si lahko nosilec za cev omislite na steni. "Stenski nosilec za cev se zavrti za 180 stopinj in poskrbi za izjemno učinkovito zalivanje. Zagotavlja udobno odvijanje in uporabo, saj se cev sama zaskoči na želeni dolžini. Vrtna cev je na takšnem stojalu vselej pripravljena za takojšnjo uporabo in jo je po zalivanju mogoče hitro in enostavno shraniti, zaščiteno pred umazanijo in poškodbami," razlagajo pri Gardeni.

Če imate manjši vrt, si lahko nosilec za cev omislite na steni.
Gardena

Za velike vrtove je še primernejši vrtni nosilec, ki se vrti za 360 stopinj in doseže prav vse kotičke vrta. Postavite ga lahko na poljubno mesto v vašem zelenem prostoru.

Gardena

Na vozičku in brez prevračanja

Če je vaš vrt zasnovan tako, da je treba po ovinkih okrog rastlinskih nasadov, ali pa ima obilo raznolikih zelenih kotičkov, morda potrebujete mobilno rešitev. "Za mobilno uporabo vam bo v pomoč vrtni voziček za cev. Velika kolesa pripeljejo cev daleč na vrt in omogočajo priročno zalivanje oddaljenih površin. Inovativna funkcija Kick&Stand poskrbi za stabilnost, zato se voziček med delom ne prevrača. Omogoča kompaktno in prostorsko varčno shranjevanje vrtne cevi in lagoden transport," še povedo pri Gardeni.

Gardena



Gardena
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta