Zdaj je dolgo, zdaj je kratko: Ste že pripravili orodje za novo vrtnarsko sezono?

Jasna Marin Jasna Marin
01.04.2023 02:00

Če ste ljubitelji visokih gred, obenem pa se ne nameravate odpovedati gredicam na tleh, vam bo prišlo prav orodje, ki ga lahko prilagodite uporabi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gardena

Če v lopi, garaži ali na balkonskem vrtičku nimate veliko prostora za orodje ali zgolj želite, da je tega čim manj in da je pregledno pospravljeno, obstaja praktična rešitev. Za redoljubne vrtičkarje, ki obdelujejo tako visoke grede kot vrt na tleh, je idealno prilagodljivo orodje z zamenljivimi nastavki. Takšno orodje ponuja številne nastavke in držala za različna vrtna opravila. Kako ga uporabiti? "Če z njim obdelujte visoke grede, orodje priročno namestite na ročno kratko držalo. Ko pa se boste lotili obdelovanja gredice na tleh, kratko držalo nadomestite z velikim in nanj trdno privijte orodje," razlagajo pri Gardeni.

Gardena

Za obdelovanje na višini

Morda se sprašujete, kakšno orodje vam bo najbolj koristilo za obdelovanje visoke grede. Gardenini strokovnjaki naštevajo: "Vselej vam bo koristila lopatica, s katero prestavljate zemljo in ustvarjate prostor za rastline. Lopatica z delovno širino 8,5 cm je idealna je za sajenje in presajanje v cvetličnih koritih in visokih gredah. Poleg tega vam bodo prišle prav še grabljice, ki so idealno orodje za rahljanje zemlje. Tako boste poskrbeli za zračnost zemlje in koreninam prijazno okolje. Zlasti na začetku vrtnarske sezone marsikdo ugotovi, da je zemlja v gredah zbita. Takrat si pomagajte s srčasto motiko, ki zbito zemljo nežno zrahlja in poskrbi za zračnost prsti."

Lopatica vam bo v pomoč pri sajenju in presajanju vrtnin.
Gardena

Za klasične grede

S katerim orodjem pa se je najbolje lotiti rahljanja gredic na tleh? "Za delo na tleh in običajnih vrtnih gredah je odlična rešitev kombiniran sitem, ki v enem orodju združuje rahljalnik in grablje. Trpežni roglji zrahljajo zbito prst po zimskem mirovanju, medtem ko grabljice omogočijo zračnost in odstranjevanje rastlinskih ostankov. Ker se plevel pojavi že v začetku leta, z grabljicami ekološko in naravi prijazno tudi odstranimo plevel," še povedo pri Gardeni.

Dve rešitvi v enem: rahljalnik in grablje.
Gardena
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta