(INTERVJU) Hubert Sabati: Lesen kotliček je bil praoče vseh splakovalnikov

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
23.11.2022 04:00

Albert Emil in Leo Gebert, sinova ustanovitelja podjetja Geberit, sta v začetku 20. stoletja izdelala prvi leseni kotliček. Njun izdelek je eden od temeljev uspešnega podjetja, ki ima svojo tovarno tudi pri nas.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Geberit

O prelomnih dogodkih v zgodovini podjetja Geberit, njegovi filozofiji in načrtih za prihodnost smo se pogovarjali s Hubertom Sabatijem, vodjo prodaje za slovenski trg.

Hubert Sabati, Geberit: "Na naše počutje vpliva organiziranost prostora, ki ga je v kopalnici dobro čim bolje optimizirati."
Žiga Intihar

Prepoznavnejši kot mitološka ptica

Več kot stoletje je že minilo od izdelave prvega lesenega kotlička s svinčeno oblogo. Katere prelomnice bi še izpostavili na Geberitovi poti od začetkov do danes?
"Res je, to je bila pomembna prelomnica, na katero smo ponosni. Zato bi na tem mestu izpostavili prvi patent na področju splakovalnikov. Phoenix se je imenoval prvi leseni kotliček s svinčeno oblogo, in ko strokovnjaki za sanitarno opremo slišijo besedo Phoenix, najprej pomislijo na pionirski leseni splakovalnik in ne na nesmrtno ptico iz grške mitologije. Izdelan je bil leta 1902 in je takrat povzročil velik preboj na trgu, leta 1905 pa se je zanj že naredil prvi patent. To je bil prvi splakovalnik na trgu, ki je deloval brezhibno in tako deluje še danes. Zanimivo je, da lahko še danes najdemo moderne oziroma prenovljene kopalnice, v katerih je vgrajen splakovalnik Phoenix. Tehnologija splakovanja se od tedaj pravzaprav ni spremenila in s tehničnega gledišča funkcionira prvi splakovalnik na enak način kot današnji. Z lesenim kotličkom, ki je bil praoče vseh splakovalnikov, so se postavili temelji za prihodnjo rast podjetja."

Geberitov leseni kotliček Phoenix je bil izdelan leta 1902 in je takrat povzročil velik preboj na trgu.
Geberit

"Pomembnejše letnice, ki predstavljajo mejnike za podjetje, pa so na primer še leto 1935, ko je podjetje kot eno prvih na svetu zagnalo proizvodnjo oziroma predelavo plastičnih mas. Leta 1957 je podjetje začelo proizvajati odtočne cevi - prav tako iz plastike oziroma iz polietilena, produkt je še danes identičen tistemu, ki se je začel proizvajati. Leta 1964 je bil predstavljen prvi podometni splakovalnik in od takrat jih Geberit nenehno proizvaja ter na tem področju zaseda vodilno mesto. Leta 1977 se je na trgu pojavila pomembna novost - tuš WC, leta 1989 pa še celotna proizvodnja cevi za oskrbo (vodovod). Podjetje je bilo leta 1997 prodano britanski investicijski družbi Doughty Hanson. Pri tem je bistveno, da se še naprej upoštevata vizija in poslovna kultura podjetja. Leta 1999 je delnica podjetja Geberit prišla na borzo in od takrat kotira na borzi v Zürichu ter je ena od delnic, ki tvorijo borzni indeks v Švici. Leta 2015 je Geberit kupil Sanitec - vodilnega ponudnika sanitarne keramike v Evropi."

Kaj je za izdelavo sanitarne opreme pomenila uveljavitev polietilena in drugih vrst plastike po drugi svetovni vojni?
"Pri uporabi plastike obstajajo določene prednosti - da je na primer relativno preprosta za oblikovanje za velikoserijske proizvode. Prednost plastičnih mas je tudi v tem, da ne rjavijo, torej se na materialu ne pojavi korozija. Če izberemo pravilno vrsto plastične mase, pa se lahko uporabna doba takšnih proizvodov tudi bistveno podaljša."

Kotliček, skrit za steno

Od kod zamisel o vgradnih kotličkih in kako jo je sprejela javnost?
"Zamisel o vgradnih kotličkih se je pojavila predvsem iz potrebe po elegantnejšem oblikovanju kopalnice. Želeli so skriti splakovalnik in to se lahko elegantno reši s postavitvijo kotlička za steno. Na začetku je bila zamisel o tem sprejeta s precejšnjo zadržanostjo. Marsikdo je v tem videl potencialno nevarnost, da se lahko vse, kar je skrito v steni, pokvari, in bali so se, da bi bilo treba 'razbijati' kopalnico. Potem pa se je z leti izkazalo, da so takšni splakovalniki izjemno trajni in da vzdržijo več generacij. S tem pa jih je tudi javnost lažje sprejela."

Geberit

Kaj je prispevalo k odločitvi za projektiranje in izdelavo celih serij kopalniške opreme?
"Na odločitev za vstop pred zid je vplivalo dejstvo, da smo bili v steni zelo močno zastopani, pred steno pa nas praktično nikjer ni bilo. Tudi pri odločanju za dobavitelja opreme se pogosto zgodi, da se odloča na podlagi tega, kar je pred zidom, kar je očem vidno - tudi zato se je Geberit odločil za vstop pred zid. Posledično je sledila odločitev za prevzem Saniteca."

Rešitve, ki so spremenile navade kupcev

Katere inovativne rešitve so po vašem mnenju najbolj spremenile razmišljanje o kopalnici, ki ni več zgolj nujen prostor za človekove fiziološke potrebe, ampak je postala prostor sprostitve in dobrega počutja?
"V kopalnici preživimo kar precej časa; prostor, v katerem se vsakodnevno zadržujemo, gotovo vpliva na naše počutje. Vsem nam je pomembno, da so sanitarni prostori čisti, zato naše izdelke razvijamo skladno s tem. Prav tako na naše počutje vpliva organiziranost prostora, ki ga je v kopalnici dobro čim bolje optimizirati. Različni izdelki udobje v kopalnici prinašajo z različnimi funkcijami - kar lahko dosežemo na različne načine. Modul Geberit DuoFresh na primer poskrbi za svež zrak v kopalnici z odzračevanjem neprijetnih vonjav, stranišča s prho poskrbijo za popolno higieno intimnih predelov, orientacijska osvetlitev nam omogoči, da ponoči najdemo pot do kopalnice brez prižiganja luči, kar lahko zmoti naš ritem spanja, in tako dalje."

Geberit

Kako je na splošno mogoče prepričati kupce k nakupu inovativnih izdelkov, kakršnih prej še niso poznali?
"Zlasti tako, da se kupcem predstavi, kakšne konkretne prednosti imajo z nakupom inovativnih izdelkov. Ena takšnih prednosti so na primer breznivojski pršni prostori, ki jih najpogosteje predstavljajo kanalete, saj omogočajo dostop do pršnega prostora povsem brez ovir. Dobro je, da kupci poznajo svoje potrebe in da imajo dostop do informacij o prednostih, ki jim jih lahko ponujajo različni izdelki."

Tovarna, ki v celoti deluje brez fosilnih goriv

Eden najprepričljivejših argumentov za nakup nekega izdelka je njegova doba uporabnosti. To pa je le eden od vidikov trajnosti izdelka, sem štejemo še uporabo okolju prijaznih materialov in proizvodnih procesov, ne nazadnje pa tudi napredne tehnologije, ki bodo vzdržale preizkus časa. Kako je mogoče uporabo plastike uskladiti s trajnostno naravnanostjo podjetja?
"Delno ste na to odgovorili že v vprašanju. Vsekakor je pomembna uporaba okolju prijaznih materialov v proizvodnih procesih. V naši tovarni v Rušah so na primer proizvodni procesi kar se da optimizirani, saj smo zavezani k trajnostnemu ravnanju oziroma k temu, da ne onesnažujemo okolja - kar je že desetletja del naše identitete. V praksi to pomeni, da ne uporabljamo nepotrebne embalaže, dober primer našega trajnostnega načela so izdelki, ki varčujejo z vodo, nove logistične rešitve, odgovorno izobraževanje in energetsko učinkoviti proizvodni sistemi. V Rušah je bila leta 2015 zgrajena nova tovarna, ki je edina tovarna, ki v celoti deluje brez fosilnih goriv. V proizvodnih procesih se uporabljajo toplotne črpalke, ki pozimi skrbijo za ogrevanje in poleti za hlajenje. Prav tako se pozimi za ogrevanje prostorov uporabi odpadna toplota iz proizvodnih procesov. V sanitarijah se namesto pitne vode uporablja deževnica."

V Geberitovih proizvodnih procesih v Rušah se pozimi za ogrevanje prostorov uporabi odpadna toplota iz proizvodnih procesov. V sanitarijah se namesto pitne vode uporablja deževnica.
Foto: Geberit

Prenos znanja in vrednot

Kako Geberit svojo korporativno filozofijo vgrajuje v vrednote podjetij, ki jih prevzame v tujini?
"S sistemskim šolanjem. To je prva stvar - da je treba vlagati v zaposlene, jih izobraževati, predajati vrednote. Kot drugo pa je pomembno, da se vsi poslovni procesi poenotijo in uskladijo skladno s koncernskimi procesi. To je zgodba o uspehu."

Kako pa znanje, izkušnje in vizijo v Geberitu prenašate na mlajše generacije?
"S konstantnim izobraževanjem na vseh področjih, produktnih in procesnih. Prav tako se prenašajo vrednote, sistemsko skozi Geberitov kompas, ki je temelj komunikacije in delovanja vseh zaposlenih pri podjetju Geberit."

Ali se tudi na področju sanitarne opreme pojavljajo težave z zagotavljanjem kadrov in kako jih rešujete?
"Privabiti dober kader je vselej izziv, saj ga je težko pridobiti. Vsekakor pa je v dober kader treba tudi vlagati. Zaposlene pri podjetju šolamo po Geberitovem sistemu."

Geberit
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta