One Thousand Museum: Luksuzna stanovanjska stolpnica za bivanje v največjem udobju

Ba. V.
07.08.2024 06:00

V Miamiju na Floridi si lahko petičneži privoščijo stanovanje v zelo posebno oblikovani zgradbi, ki izpolnjuje najvišje bivalne standarde.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
One Thousand Museum izstopa po svoji nenavadni konstrukciji z eksoskeletom.
Shutterstock

Če boste obiskali Miami na Floridi in si želeli ogledati mestne kulturne znamenitosti, nikar ne hodite v stavbo, imenovano One Thousand Museum. Muzej je namreč samo po imenu, v resnici je 62-nadstropna stanovanjska stolpnica namenjena bivanju v največjem luksuzu, kar ga tovrstno bivališče lahko ponuja. Ne le ekscentrična zunanjost z zaobljenim zunanjim ogrodjem, ki priteguje poglede od blizu in daleč, tudi notranja ureditev stanovanj priča o domišljenem oblikovanju za prestižne kupce.

Poimenovanje One Thousand Museum je splet ekonomičnosti in tradicije. Stavba, ki jo je zasnovala danes pokojna arhitektka Zaha Hadid, stoji na naslovu Biscayne Boulevard 1000, nasproti parka, ki so ga nekoč imenovali Muzejski park (Museum Park). Med drugimi nebotičniki v okolici izstopa zaradi harmonične kombinacije futurističnega dizajna in elementov, ki posnemajo naravne oblike, podobno kot druge mojstrovine Zahe Hadid.

V nebotičniku je skupno 83 luksuznih stanovanj, urejenih po najvišjih standardih, z dih jemajočim pogledom na Miami, zaliv Biscayne in Atlantski ocean. Da stanovalcem nič ne bi oviralo razgleda, so vse zunanje stene steklene od vrha do tal, stopijo pa lahko tudi na ogromno teraso. Skladno s futuristično arhitekturno zasnovo celotne zgradbe so tudi stanovanja načrtovana tako, da kar najbolj izkoristijo tlorisno površino. V ureditvi interjerja prevladujejo bela, črna in siva, ki še poudarijo inovativnost ambienta, za domačnost pa poskrbijo zaobljene linije in s parketom obložena tla. Stanovalci lahko uživajo v skupnem zunanjem bazenu, velnesu in lepotnem salonu, z gosti pa se lahko družijo tudi v prostorni avli, različnih prireditvenih prostorih in na skupnih terasah. 

Stanovalci imajo na voljo tudi zunanji bazenski kompleks.
Shutterstock

Največja posebnost 216 metrov visoke zgradbe pa je bel betonski eksoskelet, ki ovija stavbo po vsej višini in tvori zanimivo nasprotje razgibanemu steklenemu pročelju. Struktura, ki je na nekaterih delih ožja in na drugih širša, povezuje arhitekturne in gradbene zahteve v skladno celoto. 

In cena? Potem ko so nebotičnik leta 2019 dogradili, sta denimo David in Victoria Beckham leta 2020 kupila eno od stanovanj, ki zavzemajo celotno etažo, za 20 milijonov dolarjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta