Pomladna osvežitev: preureditev in prenova doma po trendih 2024

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
22.03.2024 10:17

Pomlad prinaša občutek novega zagona in želje po osvežitvi našega doma ali okolice. To je čas, ko narava obudi svojo barvitost, kar nas navdihuje, da tudi v naših domovih poiščemo novo energijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Pomlad je idealen čas za osvežitev prostorov, prenove stanovanj in pripravo teras, ki bodo postale oaze miru in udobja v mesecih, ki prihajajo. V tem članku bomo raziskali, kaj pravijo trendi za leto 2024 in kako lahko s preprostimi spremembami in kreativnimi idejami povzdignemo svoj dom v novo, svežo dimenzijo.

Posebna priložnost

Največjo izbiro talnih oblog v Sloveniji boste našli v Alpodovih salonih po vsej Sloveniji, v Mariboru, Ljubljani, Murski Soboti in Cerknici. Do konca marca vas čakajo še posebne ugodnosti – 15 % popust ob nakupu nad 100 €. Popust velja na vse talne obloge in ves dodatni material.

Ste v stiski s časom? Oddajte svoje povpraševanje, kar prek spleta,  neobvezujočo ponudbo pa vam pošljemo po e-mailu.

Stil Japandi

Ste se že naveličali skandinavskega minimalizma? Saj veste – bele stene, bele zavese in svetla sedežna.

Gre za kombinacijo najboljšega iz japonskega in skandinavskega stila.

Za oba je značilno, da slavita naravne materiale in teksture, enostavnost in udobje. Estetski dovršeni interieri, ki so obenem funkcionalni in praktični.

Pomembno vlogo igrajo visoka kakovost vseh materialov, dovršena izvedba, posebni kosi izjemne kakovosti. Ker velik del vašega doma zavzemajo tla, je les v japandi stilu prava izbira. Za japandi stil izberite svetle parkete, predlagamo barvo naravnega hrasta ali rahlo beljenega

Praktičen nasvet za dom: zamenjajte sintetične zavese za lanene, staro mizico zamenjajte za leseno, izberite deke iz 100 % naravnih materialov, ročno izdelane vaze.

Arhiv Naročnika

Zaobljene oblike

Zaobljene oblike so trend, ki se bo gotovo obdržal nekaj let. Zaobljene oblike zmehčajo vse stroge linije naših domov in naredijo prostor bolj topel in domačen.

Ni pomembno, ali se odločite za kuhinjski pult zaobljenih robov ali okroglo ogledalo, tudi najmanjša krivulja bo lepo zaokrožila vaš interier.

Pa po tleh? Zaobljene oblike velikokrat povezujemo s prefinjenjenimi linijami, ki jih lahko dosežete v kombinaciji s parketom v vzorcu ribje kosti ali francoske ribje kosti (chevron). Z njim boste dosegli občutek brezčasnosti in klasične elegance, ki nikogar ne pusti ravnodušnega.

Arhiv Naročnika

Naravni les

Ni boljšega načina, da v svoj dom vnesete naravo, kot to, da se odločite za les.

In če želite doseči čim večji vtis, se ne ustavite le na leseni kavni mizici ali lesenih stolih. Obložite ne samo tal, temveč tudi stene z lesom.

Arhiv Naročnika

Ali ste vedeli, da je Alpodov parket primeren tudi za vaše stene? V videu poglejte, kako je videti parket na stenah in stropu hotela Pira.

 

Praktičen nasvet za dom: če se vam videz celotnih sten oblečenih v les zdi preveč, se lahko vedno odločite le za polovičko stene ali obložite z lesom svoj bralni kotiček.

Zemeljski odtenki

Zagotovo ste že v letu 2023 opazili novo lestvico barv, ki se uporablja pri notranjem opremljanju. Ta lestvica črpa navdih v naravi in zajema vse zemeljske odtenke – od temno rjave, ki ji napovedujejo veliko vrnitev, do peščene, oker, bež in sivomodre.

Pri izbiri talne obloge s tem ne boste imeli težav, paleto zemeljskih odtenkov ponujajo parketi, vinili in laminati,  povsod lahko izbirate od čokoladno rjave, prek natur hrasta do svetlih, beljenih odtenkov. 

Praktičen nasvet za dom: najlažji način, da vnesete barvo v prostor, je, da pobarvate steno. Pri tem pa bodite pozorni na odtenek vaših tal, količino naravne svetlobe v prostoru in ostale barve v sobi.

Arhiv Naročnika

Minimallux

Verjetno ste že slišali za tisto manj je več. Tokrat sicer ne govorimo le o minimalizmu, ampak o minimalizmu, ki deluje zelo bogato. Ne zaradi obilice stvari, temveč zaradi kakovosti vsakega elementa v prostoru.

Če imate to srečo, da prostor opremljate od samega začetka, izkoristite to priložnost in skrbno izberite vse materiale in kose pohištva.

Pri tem pa osebno pozornost namenite tlom in stenam, saj so ravno to tisti elementi, ki jih najprej opazite. Vau efekt bo zagotovljen.

Arhiv Naročnika

Praktičen nasvet za dom: parket po meri, personalizirani detajli, ročno izdelano pohištvo.  

Spoznajte Alpodov parket po meri Four Seasons – v samo 4 korakih izberete parket povsem po svojih željah:

1. Izberite dimenzijo

2. Izberite gradacijo

3. Izberite obdelavo

4. Izberite barvo

Arhiv Naročnika

Bosi na terasi

Ljubitelji naravnih materialov boste za svoj dom zagotovo izbrali lesene talne obloge. Zahtevajo malo nege in ponujajo neskončne možnosti uživanja. Vroči trend so tako različne vrste lesa kot lesnih kompozitov

Praktičen nasvet za dom: Da bodo balkon, terasa, veranda ali prostor ob bazenu res vabljivi, lahko poskrbite na različne načine, na primer z ustrezno izbranim pohištvom in dodatki, kot so solarne lučke in rože, predvsem pa s pravo talno oblogo, po kateri boste sproščeno stopali bosi ali zvečer plesali na zabavi ob žaru.

Arhiv Naročnika

Članek smo pripravili v sodelovanju z Ireno Dvoržak iz Studia Kreativice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.