Prezračevalne naprave za svež zrak, kjerkoli si ga zaželite

Oglasno sporočilo
11.03.2021 01:00
Sodobni način gradnje s skoraj zrakotesnim ovojem stavbe in popolnoma zatesnjenimi okni sicer zagotavlja dobro toplotno izolacijo, toda za izmenjavo zraka v prostorih moramo bodisi redno odpirati okna bodisi vgraditi sisteme za prisilno prezračevanje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Loputa na prezračevalni enoti
Seltron
Seltron - princip decentraliziranega prezračevanja
Seltron
Shutterstock

Svež zrak je pomemben za vse: učinkovito delo in učenje, dobro spanje, kakovostno bivanje. Kako pravzaprav zagotoviti, da bo zrak v hiši ali stanovanju vseskozi svež in prijeten? S prezračevalnim sistemom.

Eleganten dizajn in preprosta montaža

Lokalna prezračevalna naprava je odlična možnost za zagotavljanje ustreznega prezračevanja v stanovanjskih in poslovnih prostorih, pri obnovah ter povsod tam, kjer zaradi prostorskih razlogov ni mogoče uporabiti prezračevalnih sistemov s kanali.

Seltron

V podjetju Seltron razlagajo, da obstajajo enote, ki se ponašajo z modernim in elegantnim dizajnom ter preprosto montažo. Po obliki se dobro prilagodijo vsakemu prostoru. Lokalne prezračevalne naprave se preprosto vgradijo v okrogle kanale s premerom 160 mm. Prezračevalne naprave zagotavljajo ustrezno prezračevanje tudi na večjih površinah, saj za odvajanje in ponovno vpihovanje zraka omogočajo pretoke do 60 m3/h.

Tih, učinkovit in z možnostjo subvencije

Sistem za izmenjavo zraka ter integrirani senzor vlage v prostoru zagotavljata konstantno kakovost notranjega zraka.

Lokalni rekuperator odlikuje tiho delovanje, saj ponoči doseže jakost samo 20 dB, pa tudi odlična energijska učinkovitost. Keramični toplotni izmenjevalec, dolg 150 mm, je odporen proti zunanjim vplivom, zato ima enota GHOST 160 kar 93-odstotni izkoristek. Kot taka je uvrščena na seznam Eko sklada, investitorji pa so upravičeni do subvencije v vrednosti 20 odstotkov investicije. Vgrajena protiprašna filtra z možnostjo pranja ter preprostim dostopom zagotavljata razred zaščite IPX4. Med prednosti lokalnega rekuperatorja spada tudi avtomatična loputa na notranji strani objekta. Kadar naprava ne deluje, se loputa zapre in s tem prepreči nekontrolirano kroženje zraka.

Lokalni rekuperator O.ERRE GHOST 160 ima tudi avtomatično loputo na notranji strani objekta. 
Seltron

Do 16 enot povezanih v en sistem

Rekuperator O.ERRE GHOST 160 je primeren za prezračevanje celotnega objekta ali poslovnega prostora večjih dimenzij, saj omogoča modularno zasnovo sistema prezračevanja. V celovit sistem lahko povežete do 16 posameznih enot, in sicer tako z žično kot z brezžično povezavo preko Wi-Fi. Slednjo je e mogoče inštalirati brez gradbenih in obrtniških del, s čimer se izognete tudi dodatnim stroškom, še povedo v Seltronu, podjetju s 30 leti izkušenj na področju ogrevanja, hlajenja in prezračevanja.

V celovit sistem lahko povežete do 16 posameznih enot, in sicer tako z žično kot z brezžično povezavo preko Wi-Fi.
Seltron
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta