Sedežne garniture: Kako izbrati najprimernejšo za družino in dom s štirinožcem

J. M.
03.06.2024 08:45

Izbira sedežne garniture za dom je odločitev, ki vpliva na udobje in estetiko dnevnega prostora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sedežna garnitura Cubian Soft je izredno mehka in udobna, z nizkimi naslonjali, idealna za odprte prostore in dinamično postavitev.
Žakelj

Ko izbiramo sedežno garnituro, moramo upoštevati več dejavnikov, kot so velikost prostora, družinske potrebe in življenjski slog. S pravilno izbiro lahko ustvarimo prijeten, udoben in vabljiv bivalni prostor za vso družino.

Sedežna garnitura za večjo družino

Irena Žakelj Gašperin iz podjetja Žakelj pojasnjuje, da je izbira sedežne garniture precej odvisna od prostora, ki je na voljo. "Praviloma je tako, da imajo družine rade prostoren kavč, ki ponuja dovolj prostora za vse, da se lahko na kavču udobno namestijo. Kupci so velikokrat pozorni, da je dovolj sedalne površine, ter da kavč ponuja širok sedež. Pogosta izbira so kavči s povečanim sediščem ali pa takšni z izvlečnim ležiščem, da se lahko vsi udobno namestijo. Če prostor to dopušča, je odličen dodatek večji tabure, s čimer pridobijo sedalno in ležalno površino. Tabure je dobrodošel tudi ob obisku prijateljev," našteva Žakelj Gašperinova.

Žakelj

Kjer so v stanovanju domače živali

Na vprašanje o najprimernejšem materialu za sedežno garnituro, če imamo doma psa ali mačko, Irena Žakelj Gašperin iz podjetja Žakelj odgovarja: "Za preprosto vzdrževanje priporočamo tkanine z zelo gostim tkanjem ali mikrotkanine, s katerih se dlake najlažje odstranijo. Če imate mačko, ki rada praska, priporočamo mikrotkanino ali gosto tkano tkanino, ki preprečuje izvlečenje niti. Takšne materiale boste našli v naših salonih."

Shutterstock


Če imate doma štirinožnega prijatelja, izberite sedežno garnituro z zelo gosto tkano tkanino.
Žakelj


Sedežna garnitura Pavia Lux očara s prostornostjo in lahkotnostjo. Premični in nastavljivi naslon omogoča idealno kombinacijo za počitek. Na voljo je z vgrajenim mehanizmom za premik naslona ali kot fiksna izvedba.
Žakelj
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta