Sejem v knežjem mestu: Skočite na MOS, da boste vsemu kos

15.09.2021 02:00
Z optimizmom in novo energijo iz Celjskega sejma vabijo na 53. MOS, ki bo do 19. septembra.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjski sejem, d.d.

V prenovljeni podobi in z dodelanim konceptom bo MOS odslej predstavljal novo usmeritev, ki bo odprla nova področja podjetjem za zagotavljanje zelenega, digitalnega in odpornega gospodarstva. Novi vidik sovpada s strateškim načrtom državnih in evropskih direktiv, ki jih bodo lahko podjetja s pomočjo MOS-a lažje implementirala v svoje poslovanje.

Ogled v živo in sejemski popusti

MOS, kot eden izmed najmočnejših prodajnih in predstavitvenih kanalov, je stičišče inovativnih podjetij, državnih institucij, nevladnih organizacij in kupcev. Vsako leto spodbudi nakupe in nove poslovne dogovore. Obiskovalci si bodo lahko novosti ponovno ogledali v živo, se s ponudniki pogovorili in izkoristili posebne sejemske popuste, ki bodo aktivni samo v času sejma.

Predstavili se bodo ponudniki kotlov na pelete in ogrevanja z lesno biomaso ter podjetja z drugimi rešitvami za topel dom.
Celjski sejem, d.d.

Trajnostno v novo obdobje

Krovna usmeritev sejma je razdeljena na pet glavnih področij - dom, turizem, tehnika, B2B in plus. MOS DOM bo omogočil zbiranje informacij o gradbenih in stanovanjskih rešitvah. Še posebej zanimiv bo vsem, ki načrtujejo prenovo ali gradnjo, ker bo ponudil ugodne, kakovostne in trajnostne rešitve. V dvorani D se bo predstavilo večje število podjetij s ponudbo stavbnega pohištva, oken in vrat, pri katerih je poseben poudarek na prezračevanju. Srečali se boste lahko tudi s ponudniki garažnih vrat. Pri ponudnikih talnih oblog bosta možna tudi posvetovanje in dogovor za vgradnjo vseh vrst talnih oblog. Tudi veliko število zunanjih in notranjih ograjnih sistemov bo na ogled: od panelnih ograj in vrat, ograj iz pločevine, modernih steklenih stopnišč in balkonskih ograj. Tisti, ki načrtujete izgradnjo hiše, boste prav gotovo prišli na svoj račun, saj boste lahko dobili odlične nasvete za nizkoenergijsko gradnjo. V sejemski dvorani L se bo letos predstavilo rekordno število podjetij, ki ponujajo izgradnjo sončnih elektrarn, toplotnih črpalk in klimatskih naprav. S kombinacijo teh si lahko zagotovite učinkovito izrabo obnovljivih virov energije v novem ali prenovljenem domu. V obdobju, v katerem smo, pa je pomembno tudi primerno prezračevanje. Predstavili se bodo ponudniki čistilnih naprav in zbiralnikov deževnice, ponudniki kotlov na pelete in ogrevanja z lesno biomaso. Vse te procese je mogoče združiti s sistemom za pametno hišo, ki po dostopni ceni poveže vse procese v hiši (ogrevanje, hlajenje, senčila, razsvetljavo …) in tako uporabniku omogoči še večjo energetsko učinkovitost. V sejemski dvorani E se bodo predstavili ponudniki z inovativnimi rešitvami za udoben in zdrav spanec. Izbirali boste lahko tudi med novimi sedežnimi garniturami, pohištvom za pisarne, stoli, mizami, kotnimi klopmi, vitrinami, komodami iz masivnega lesa in sesalniki. Sprehodili se boste lahko med ponudbo baterijskih, kabelskih in robotskih sesalnikov ter čistilci oken.

MOS TURIZEM bo letos postregel s široko kulinarično ponudbo v dvorani C. Tam se bodo v okviru Evropske gastronomske regije predstavljali vrhunski kulinarični virtuozi, mogoče bo tudi degustirati jedi. V dvorani C se bo predstavljalo veliko število vinarjev, ki bodo še dodatno poskrbeli za razvajanje brbončic, ob tem bodo podelili priznanja Great American wine competition. Tudi Turistična zveza Slovenije bo s svojimi društvi letos prvič na MOS-u.

Vsebinska nadgradnja segmenta MOS TURIZEM pa daje letos priložnost za predstavitev tudi podjetjem, ki:

-        delujejo v sektorju za zagotavljanje trajnostne prehranske verige (lokalno pridelana hrana in pijača, ekološko pridelana hrana in pijača),

-        delujejo v sektorju trajnostnega in zelenega turizma,

-        se na trgu predstavljajo s celotnimi gastronomskimi storitvami.

MOS TEHNIKA bo obiskovalcem ponudil pester program opreme in ročnega orodja, tako za domače mojstre kot za profesionalce. Je svet strojev, robotov, mehanizacije, profesionalnega orodja in vzdrževanja vozil. V dvorani K boste našli vso opremo in orodja - tako za podjetja kot domače mojstre. Ponudba obsega elektro, pnevmatska in ročna orodja, opremo za delavnice in skladišča, pritrdilno tehniko, tehtalne in računalniške sisteme, vrvi, verige in trakove, zaščitno opremo, maziva in olja, opremo za gradbeništvo, klimatizacijo, prezračevanje, stroje za obdelavo raznih materialov, robote, opremo za avtoservise in še in še.

V dvorani ZP4 bodo bazenska tehnika, masažni in plavalni bazeni, savne, nadstreški, gradbena mehanizacija, prikolice, izdelki za vrt, čolni, šotori in hale.

MOS B2B je segment, ki predstavlja poslovne storitve in priložnosti doma in v tujini. Podjetja bodo na enem mestu dobila informacije, kateri ukrepi so predvideni za zeleno, digitalno in odporno okrevanje gospodarstva.

MOS PLUS - v tej kategoriji boste našli gospodinjske in medicinske pripomočke, izdelke domače obrti, dodatke za dom in vrt, darila, konfekcijo, električna kolesa, skuterje in skiroje, prehrano in še marsikaj po ugodnih sejemskih cenah. Letos se temu pridružujejo še razstavljavci, ki ponujajo ekološke različice vozil, s katerimi se spodbuja državna politika e-mobilnosti, ter ponudniki ekoloških in bio izdelkov.

Mednarodni obrtni sejem bo z bogato ponudbo izdelkov za dom in gradnjo pritegnil vse, ki si želijo urediti hišo in okolico, da bo bivanje doma še lepše.
Celjski sejem, d.d.

Država partnerica Madžarska

Idejo države partnerice na MOS-u vodi želja po partnerskem povezovanju med državama in izboljšanju gospodarskih odnosov, istočasno pa pomembno prispeva k utrditvi diplomatskih odnosov med državama. Častna gostja in država partnerica letošnjega mednarodnega sejma MOS je Madžarska. Tema madžarske udeležbe se osredotoča na predstavitev sodobne Madžarske, pri čemer nacionalni paviljon ponuja številne interaktivne atrakcije in spremljevalne dogodke ter programe, ki prikazujejo tradicionalno madžarsko kulturo. Obiskovalci lahko spoznajo ljudsko umetnost matyó, tradicionalno madžarsko ljudsko glasbo in ljudski ples, svetovno znano Rubikovo kocko, s pomočjo predstavitvene kuhinje in degustacije kakovostnih madžarskih vin pa se lahko seznanijo tudi z madžarsko gastronomijo. "Na sejmu se bodo predstavile vse vodilne industrijske panoge na Madžarskem. Udeležila se ga bodo madžarska podjetja, ki delujejo na področju živilske, strojne in avtomobilske, lahke, kreativne in modne ter kemijske industrije, na področju IT/IKT oziroma na področju športne ekonomije," je povedal veleposlanik Madžarske v Republiki Sloveniji Andor F. David.

Obrtno-podjetniška zbornica ohranja povezanost s sejmom

Tudi letos bo na MOS-u predstavitev Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, strokovnih sekcij (sekcija kovinarjev, sekcija plastičarjev ter odbor za znanost in tehnologijo), območnih zbornic in partnerjev OZS (partnerji kartice Mozaik podjetnih in SID banka). Organizirali bodo tradicionalno mednarodno poslovno srečanje, ki bo v četrtek, 16. septembra, ob 10. uri v Modri dvorani. Prav tako bodo organizirali že tradicionalno Ulico obrti s predstavitvijo obrtnih poklicev. Na njej bodo na privlačen način predstavili kar enajst obrtnih poklicev, in sicer elektrikar, mizar, oblikovalec kovin - orodjar, strojni mehanik, tesar, zidar, avtoserviser, pek, slaščičar, kuhar in natakar.

Pridružite se zabavi z Dunking Devils

Na MOS-u bodo poskrbeli tudi za zabavo in adrenalin. Akrobatska skupina Dunking Devils bo imela izjemno zahtevno nalogo - izvesti prost skok s strehe dvorane L na streho dvorane K. Za nepozabno zabavo bo poskrbljeno v akrobatski Fun coni, kjer bodo na voljo zabavne aktivnosti, ki se jih boste lahko brezplačno udeležili vsi. Preizkusili se boste lahko v zabijanju na koš, trampolinskih akrobacijah in številnih drugih zabavnih dejavnostih. V soboto, 18. septembra, pa bodo Dunking Devils za vse obiskovalce MOS-a pripravili nepozaben šov. Z njimi vas Celjski sejem ne vabi zgolj na osrednji sejemski dogodek leta, temveč organizator želi med vas razširiti tudi optimizem, pogum in predati sporočilo: "Vsemu bomo kos, skočimo na MOS!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta