Ste se kdaj brcnili, ko ste v temi iskali stranišče?

J. M.
13.10.2023 05:00

Najbrž ga ni junaka, ki ponoči ne bi kdaj moral vstati in oditi na stranišče. Če je povsod temno kot v rogu, je hoja do stranišča lahko pospremljena z zaletavanjem v stene ali podboje vrat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
woman urinary disorder. Adult woman in pajamas walks to a bathroom at the night. female health concept.
Shutterstock

Pametna poteza je, če v svoj dom namestite orientacijsko osvetlitev. S pravo osvetlitvijo lahko v temi ponoči zlahka najdete pot do stranipla, ne da bi zmotili biološko uro, zato si je vredno ogledati različne možnosti osvetlitve kopalnice.

Svetilo s funkcijo zatemnitve ponuja idealno rešitev za navigacijo ponoči. Namestite ga lahko na različne položaje po kopalnici. Dober primer je omarica z ogledalom. Vgrajena osvetlitev omogoča individualno nastavitev: svetlo in poživljajoče podnevi, mehko pred spanjem ter subtilno in diskretno ponoči za orientacijo v temi. Tako ponoči po odhodu do stranišča brez težav hitro znova zaspite.

Ogledalo z orientacijsko svetlobo
Geberit

Lučka za vsako razpoloženje je na voljo tudi za WC. WC-školjka ima lahko diskretno osvetlitev, ki se samodejno aktivira. Ta subtilna osvetlitev je dovolj svetla, da vas varno popelje do stranišča ponoči in se aktivira s pomočjo senzorja bližine. Nastavitve svetlobe lahko vključujejo različne barve in stopnje svetlosti.

Geberit tuš WC z nočno osvetlitvijo
Geberit

Orientacijske osvetlitve s senzorji gibanja vas lahko ob vstopu v kopalnico vodijo na pot do stranišča. Priporočljivo je, da se izogibate osvetlitvi z močnimi modrimi toni, saj to moti proizvodnjo melatonina - hormona, ki spodbuja spanje. Boljši so viri tople svetlobe, ki so relativno bledi in šibki. Dejanska osvetlitev, ki jo svetila ustvarijo v kopalnici, naj bo minimalna, vendar še vedno dovolj svetla, da se lahko znajdete. To vrsto subtilne LED-osvetlitve zagotavljajo izdelki, kot sta sanitarni modul Geberit Monolith Plus in omarice z ogledalom Geberit ONE. Električni mehki gumbi na modulu Geberit Monolith Plus prav tako zagotavljajo posebej tiho aktiviranje splakovanja, tako da vam ni treba skrbeti, da bi koga motili sredi noči.

Sanitarni modul z orientacijsko svetlobo
Geberit

Inteligenten in pionirski vir svetlobe je pametno vgrajen v podometni splakovalnik. Aktivirne tipke zaradi te funkcije vedno naredijo vtis. Modul Geberit DuoFresh ponoči samodejno vklopi orientacijsko LED-lučko. Senzor bližine nadzoruje svetlobo in poskrbi za samodejni vklop in izklop. Trajanje osvetlitve in intenzivnost te svetlobe je mogoče prilagoditi in regulirati tudi z aplikacijo.

Aktivacijska tipka za WC-školjko z nočno lučko
Geberit


Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta