Uporabna letna kuhinja: Nič ni lepšega kot kulinarični užitki pod milim nebom

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
14.06.2021 02:00
Ko se kuhinja preseli na teraso, v vrt. In ker pri kuhanju, pečenju po navadi nastane gora odpadkov v bližini potrebujemo tudi smetnjak. A ne kakaršnega koli!
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gervi Outdoor

K prijetnemu bivanju na prostem veliko prispeva domača letna kuhinja. Tomaž Rakuša iz podjetja Dukin pravi, da jo lahko postavimo bodisi pod nadstrešek bodisi na prosto, saj kovinske in betonske kuhinje ne potrebujejo strehe, ki bi ščitila pred slabim vremenom. “Je pa res, da imeti streho nad glavo v letni kuhinji ni dilema, saj nadstrešek varuje uporabnike pred vročim soncem in tudi dežjem,” opozori Rakuša.

Dukin


Glede lokacije kuhinje pravi, da je ta odvisna tudi od opreme, ki jo želimo imeti. “Če boste na primer uporabljali plinski ali keramični žar, morate poskrbite, da je dovolj višinske razlike med žarom in streho, omogočena mora biti dobra ventilacija prostora, zato postavitev kuhinje z žarom ni najbolj primerna na lokacijah s tremi stenami,” razloži sogovornik. Sicer pa so na prostem postavljene kuhinje lahko pravi okras vašega vrta. Še kako pridejo prav, ko je treba na hitro oprati zelenjavo, ki ste jo nabrali na gredicah. Rakuša pri prostostoječih kuhinjah ne priporoča uporabe vgradnih elektronskih aparatov, ampak prenosne, kot sta denimo prenosna indukcijska plošča ali žar plošča.

Dukin

Smetnjaki, potopljeni v zemljo

V kuhinji po navadi nastane veliko smeti. Imeti smetnjak v bližini je priporočljivo, če ne že nujno potrebno. A kaj, ko se klasični smetnjaki s svojim videzom pogosto ne ujemajo s podobo vrta ali hiše, še manj z ličnimi letnimi kuhinjami, od njih se v poletnih mesecih širijo neprijetne vonjave, več je mrčesa. Vseh teh težav ne bo, če si boste omislili potopne smetnjake, ki so, kot pojasni Tomaž Rakuša iz podjetja Dukin, trenutno najbolj zanimivi tehnološkim navdušencem, ki spremljajo in si želijo postavljati nove trende, sicer pa je to izdelek, ki se vse bolj uveljavlja, saj rešuje tako problem prostorske stiske kot varne hrambe zabojnikov za odpadke. Ti so namreč dosegljivi že s klikom na gumb, hkrati pa so zabojniki varno zaprti, varni pred vremenskimi vplivi in zaradi tega prepuščajo tudi bistveno manj neprijetnih vonjav.

Dukin


Rakuša pravi, da je potopne smetnjake najbolje postaviti ob cesto ali dovozno pot, saj morajo uporabniki, predvsem pa smetarji, imeti do njih prost in preprost dostop. “Ker se v celoti skrijejo pod nivo zemlje in so hkrati pohodni, a ne tudi povozni, jih lahko imamo tudi tam, kjer si zabojnikov običajno ne bi želeli postaviti, na primer pred hišo,” doda Tomaž Rakuša. 

Dukin
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta