Z e-kolesom hitreje in udobneje do cilja

01.05.2023 05:00

Pri kolesarjenju z običajnim kolesom je razdalja, ki jo lahko prevozite, odvisna zlasti od vaše telesne pripravljenosti. Z električnim kolesom postane ta omejitev stvar preteklosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Ena od glavnih prednosti električnega kolesa je v tem, da lahko z njim prekolesarite večje razdalje z manj napora. Pri poganjanju pedalov vam motor na e-kolesu pomaga, da z lahkoto premagujete klance in dolge razdalje. Prav tako lahko s stopnjo motorne pomoči, ki jo določite sami, prilagodite, koliko pomoči potrebujete. To pomeni, da lahko poganjate pedale s svojo lastno močjo, medtem ko vam e-kolo pomaga minimalno, ali pa uporabite večjo stopnjo pomoči, pri kateri e-kolo opravi za vas več dela.

Za dobro počutje

Poleg tega, da vam električno kolo omogoča kolesarjenje na večjih razdaljah, ima tudi pozitivne učinke na telo in duševno počutje. Električno kolo vam namreč omogoča kolesarjenje, tudi če niste najboljše telesno pripravljeni. S tem lahko postopoma izboljšujete svojo kondicijo in krepite mišice. Seveda pa električno kolo ni kot električni skiro, ki se premika, ne da bi ga poganjali, temveč morate na e-kolesu še vedno tudi sami vložiti nekaj truda, da boste lahko prekolesarili določeno razdaljo. A ker vam e-kolo olajša vožnjo, se boste med kolesarjenjem in po njem počutili bolj samozavestno in boste manj utrujeni.


Shutterstock

Namen uporabe

Poleg tega, da so električna kolesa koristna za telo, so tudi prijazna okolju. Ne potrebujejo goriva, zato ne proizvajajo izpustov, ki bi škodljivo vplivali na okolje, jih je pa treba polniti z električno energijo, za kar potrebujete kabel in navadno vtičnico.

Vendar ni vsako električno kolo enako. Pri nakupu e-kolesa je treba biti pozoren na različne značilnosti, kot so tip in zmogljivost baterije ter vrsta motorja. Nekatera električna kolesa so bolj primerna za vožnjo po mestu, druga za kolesarjenje v naravi. Obstajajo tudi e-kolesa, ki jih lahko enostavno zložite, postavite v prtljažnik avtomobila in vzamete s seboj. Zato je pomembno, da premislite, katero električno kolo bo najbolj ustrezalo vašim potrebam.

Shutterstock

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta