104-letna Mariborčanka, ki se najbolj razveseli obiskov

APA
23.01.2019 13:49

Gospa častitljive starosti, ki zadnja štiri leta biva v Domu sv. Lenarta, se najbolj razveseli obiskov, sicer pa še vedno najraje prebere Večer. Pozorno je spremljala tudi zadnje lokalne volitve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koledniki so ravno na 104. rojstni dan Marije Arih obiskali Dom svetega Lenarta in ji zapeli.
Apolonija Šporin

V Domu svetega Lenarta v Lenartu so leto pričeli s prav posebnim praznovanjem. Tamkajšnja stanovalka Marija Arih je namreč 3. januarja praznovala 104 leta in tako velja za eno najstarejših Mariborčank, če ne celo najstarejšo; v Lenartu biva od leta 2015.
Rodila se je 3. januarja 1915 v Prepolju na Dravskem polju kot prva od enajstih otrok. Nato pa je Marija Arih večino svojega življenja živela v Mariboru in okolici. V tem obdobju se je zgodilo marsikaj - zamenjalo se je sedem držav, šest denarnih valut, več kot petnajst vladarjev, prestolonaslednikov, diktatorjev, predsednikov republik in drugih velikašev ter devet papežev, je zgodovinske okoliščine nanizal Stane Kocutar in še ponazoril: "Je vrstnica Franka Sinatre, Orsona Wellsa in Edith Piaf ter približno poldrugo leto mlajša od Borisa Pahorja." Arihova se je leta 1939 poročila z možem Andrejem in povila tri otroke - Miro, Aleša in Cirila. Sedaj ima pet vnukov in šest pravnukov.

Mariji Arih je voščil tudi direktor Doma sv. Lenarta Zlatko Gričnik
Apolonija Šporin
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta