(AVDIO) Grema na kafe s Slavkom Vinčićem: Ko zapiskaš, ni več treme - je samo še tekma

Miha Dajčman Miha Dajčman
16.04.2019 19:04

Nogometni sodnik in podjetnik Slavko Vinčić je leta 2016 postal četrti Slovenec, ki je kot glavni sodnik sodil tekmo najelitnejšega nogometnega tekmovanja - lige prvakov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prva tekma lige prvakov med Manchester Cityjem in Celticom leta 2016 je krona njegove kariere, pravi Mariborčan Slavko Vinčić.
Andrej Petelinšek

Ker je Mariborčan, Slavko Vinčić ne more soditi tekem v Ljudskem vrtu. Je pa zato v ligi prvakov in na velikih tekmovanjih kot glavni sodnik in pomočnik sodnika že sodil na največjih evropskih stadionih. Z nogometom se je kratek čas ukvarjal rekreativno, soditi pa je začel pri 21 letih. Leta 2007 je debitiral v prvi slovenski nogometni ligi, danes pa je pri 39 letih uveljavljen evropski sodnik, družinski človek in direktor podjetja, ki se ukvarja s kovinarstvom in ima sedež v Coni Tezno, kjer je v Baloo baru pil espresso.

Pogovoru lahko prisluhnete tudi v avdio obliki
{soundcloud}https://soundcloud.com/vecerpodkast/grema-na-kafe-slavko-vincic{/soundcloud}

Zakaj ste izbrali Baloo bar? Kar domači ste tukaj, natakarico ste poklicali kar po imenu.
"Iz čisto praktičnih razlogov. Blizu imam pisarno, službo. Glede na to, da sem omejen s časom, mi je tako najbolj ustrezalo, pa tudi vreme nam ne gre na roko, da bi nekje na soncu v mestu uživali."

Kako gledate na ta ogromni kompleks nekdanjega Tama? Nisem takoj našel lokala, ko sem prihajal sem ...
"Meni je kar domač. Tukaj je ogromno malih podjetij, ki so ostala od Tama, Hidromontaže in Metalne, in se ukvarjajo s podobnimi stvarmi, kot so se nekoč omenjena podjetja. Tudi podjetje, ki ga vodim, se med drugim ukvarjam s kovinarstvom."

Kako vam uspe usklajevati delo nogometnega sodnika in poslovno življenje?
"Nogomet mi vzame res veliko časa. Sploh na tem mednarodnem nivoju. Ne morem si predstavljati, da bi imel redno službo ob takšnem številu obveznosti in odsotnosti. Srečo imam, da sem sam svoj delodajalec in s tem nimam težav. Imam zaposlene, ki mi pomagajo ob moji odsotnosti in me razbremenijo."

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta