Bela cona v Mariboru: Za parkiranje plačilo do 19. ure

MBK
06.01.2020 17:28

Po novem je prvih deset minut parkiranja brezplačnih, prvo uro parkiranja pa je treba plačati v celoti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Parkiranje v beli coni je ob delavnikih po novem plačljivo med 8. in 19. uro (prej med 8. in 17. uro).
Andrej Petelinšek

Od 6. januarja velja v vsej beli coni na območju mestne občine Maribor nov režim plačevanja parkirnine. Parkiranje v beli coni je ob delavnikih po novem plačljivo med 8. in 19. uro (prej med 8. in 17. uro). Spremenjeni odlok o občinskih cestah v mariborski občini, ki je prinesel to novost, je sicer začel veljati že 9. novembra lani, a v prehodnem obdobju je bilo treba zamenjati vso prometno signalizacijo ter nastaviti programsko opremo in informacije na parkomatih ter mobilno aplikacijo za plačevanje parkirnine Easypark.
Po novem je treba tudi plačati celotno prvo uro parkiranja (cena ostaja 80 centov), za vsak nadaljnji 7,5-minutni interval pa po 10 centov. Prvih deset minut parkiranja je po novem brezplačnih. "S tem želimo omogočiti občanom, da enostavno opravijo kratke opravke (denimo pripeljejo otroka v vrtec, prevzamejo pošto in podobno)," so sporočili z občine. Zaradi podaljšanja časa plačljivega parkiranja je dnevna parkirnina nekoliko dražja - zdaj stane 16,50 evra, kar je tri evre več kot prej.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta