Biografski leksikon občine Slovenska Bistrica: Predstavljenih več kot 200 ljudi

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
20.03.2020 16:18

Ob letošnjem občinskem prazniku je na spletni strani Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica v elektronski obliki izšel Biografski leksikon. Gre za nabor več kot 230 osebnosti, ki so v preteklosti v Slovenski Bistrici in v njeni širši okolici s svojim delom pustili sledi in prispevali k skupnemu razvoju in prepoznavnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zavod za kulturo Slovenska Bistrica

Biografski projekt je že pred leti zasnoval Stane Gradišnik, takratni direktor Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica, dobro zastavljeno delo pa nadaljuje Silvo Husu, upokojeni vodja galerije pri slovenjebistriškem zavodu za kulturo. Leksikon je začel bolj intenzivno pripravljati pred štirimi leti. "Takšna zbirka podatkov seveda ne more biti nikoli dokončana. Zajema pač tiste podatke, ki so bili dotlej zbrani, ob zavedanju, da smo lahko katerega tudi izpustili. Za nekatere, ki si zaslužijo omembo in smo jih želeli vključiti v to zbirko, pa še nisem uspel pridobiti podatkov in jih iščem še naprej. Če sprejmete zbirko tako, obširno, a nepopolno, potem smo z njo vsekakor dosegli namen. Pozivamo pa vse, da se nam javijo bodisi s popravki bodisi s podatki in predlogi, koga bi še lahko uvrstili v zbirko," pravi Silvo Husu.
Leksikon bodo v knjižni obliki še dopolnili in ga izdali v prihodnjem letu. Kakršnekoli spremembe in dopolnitve podatkov o predstavljenih osebah ali predloge o dodatnih osebah lahko posredujete uredniku biografskega leksikona na elektronski naslov biografski@zavod-ksb.si.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta