Bob leta 2022: TV Slovenija podelitve noče prenašati, zanimanje za vstopnice pa zelo veliko. In še so na voljo!

Denis Živčec Denis Živčec
06.03.2023 06:00

Brez TV-prenosa, a vaš kot še nikoli. Po novici, da se Bob leta 1. aprila vrne v SNG Maribor, vstopnice hitro pohajajo, a so še na voljo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako je bilo leta 2012. Bob leta bo tudi letos obranil sloves najbolj bleščeče noči v mariborskem družabnem letu, odprl bo prostor prodornim mislim in prijetnim srečanjem.
Boris Vugrinec

Prvi april je dan, poln laži. A mi ga bomo napolnili z resnico. Neolepšano, takšno, ki nekaterim očitno gre v nos tako zelo, da bi jo radi utišali. Povedano skozi žlahtno, duhovito satiro, polno dobronamerne družbenokritičnosti. Ni čas za zavijanje v celofan. Na prvi aprilski dan se bo zgodil Bob leta, najbolj poseben in ekskluziven do zdaj. Vse na njem bo drugače, razen vašega navdušenja nad njim.

Na televiziji si ga žal ne boste mogli ogledati, saj je vodstvo RTV Slovenija ocenilo, da si ena najbolj gledanih prireditev v slovenskem medijskem prostoru mesta v sporedu ne zasluži. Preveč drugega kakovostnega razvedrila? Preveč drugih izvirnih vsebin? Preveč pristne štajerske neposrednosti? Premalo zanimanja? Vsaj slednjega Bobu ne more nihče očitati, saj je prireditev vsa leta žarela. Leta 2017, recimo, je vsaj minuto prenosa spremljalo 481.300 gledalcev. Gledanost Boba se je vselej lahko ponosno postavila ob bok najbolj spremljanim, udarnim športnim in drugim prenosom.

Luči Boba leta 2022 bodo zažarele 1. aprila v Veliki dvorani SNG Maribor. Boste zraven?
Marko Vanovšek

A Bob leta bo, in tokrat bo vaš bolj kot kadarkoli, saj je vstopnice za prireditev, ki jo bo gostila Velika dvorana SNG Maribor, prvič v zgodovini mogoče kupiti na www.Eventim.si. A treba se bo podvizati, saj je zanimanje za spremljanje šova v živo zelo veliko, po prvi najavi najbolj bleščeče noči v mariborskem družabnem letu je v samo nekaj urah pošlo že kar nekaj vstopnic, ki so na voljo v treh cenovnih kategorijah - VIP- parter, parter I. kategorija in parter II. kategorija. Nekoliko nas je presenetilo, da trenutno največje zanimanje vlada za VIP-vstopnice, kar zgolj potrjuje, da Bob leta ostaja prireditev, ki jo je vredno videti čisto od blizu in na njej biti viden. Vstopnice vseh skupin so še na voljo, vsaka prinaša tudi prijeten občutek, da boste z nakupom v "instačasu", polnem nepreverjenih informacij, zlonamernih čenč in neštetih pretresov medijske krajine, podprli kakovostno in neolepšani resnici predano profesionalno novinarstvo, zapisano pravičnosti, iskanju rešitev, dajanju glasu preslišanim, prezrtim, potlačenim, ter bitki proti enoumju in nepreglednosti. Na podpori bralcev temelji predanost Večera, ki traja že več kot 77 let. Bobu leta bo ob kozarcu dobrega vina sledilo druženje, polno pronicljivih misli in prijetnih srečanj v preddverju teatra, kjer boste zagotovo srečali tudi katerega od desetih letošnjih nominirancev.

Pridite na Bob leta! Prvič v zgodovini lahko kupite vstopnico, saj prenosa na TV ne bo

Nepozaben večer, o katerem se bo še dolgo govorilo, bo v znamenju nepričakovanega. Voditeljsko presenečenje, ki ga niti v sanjah ne pričakujete, bo na preizkušnjo postavilo vaše smejalne mišice, prijetno vas bo pobožalo tudi nekaj vrhunskih glasbenih posladkov.

Tradicija se nadaljuje. Začela se je leta 1999. Bob leta je tedaj osvojil glasbenik Vlado Kreslin za nepozabne besede: "Slabi šefi jemljejo slabe delavce, da so lahko še naprej šefi, tako je tudi v glasbi." Nepozabnih izjav je Bob rodil veliko. Zagotovo se še spomnite, ko je legendarni igralec Polde Bibič rekel: "Temu, kar imamo danes, ne morem reči demokracija, temu pravim demogoljufija." Pa ko je kardinal Franc Rode Slovenijo stresel z mislijo: "Fantje in dekleta, odgovornost do naroda se začne v postelji." In ko je zdravnica, humanitarka Ninna Kozorog dejala: "Najpomembnejši vzornik je tisti človek, ki nas zvečer gleda iz ogledala, ko si speremo masko dneva."

Bob leta 2021 je izrekel filozof Lev Kreft. Na www.vecer.com/bobleta pa preberite izjave letošnjih nominirancev - Matjaža Grudna, Boštjana Narata, Jane Javornik, Slavka Vetriha, Spomenke Hribar, Ahmada Shamieha, Simone Hamer, Roka Kronavetra, Andreja Blatnika in Dana Podjeda. In oddajte glas za zmagovalca. Štiriindvajseti Bob leta prihaja. Brez TV-prenosa, brez ponovitev, a še nikoli bolj vaš.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta